All for Joomla All for Webmasters
11.2 C
Bijelo Polje
utorak, septembar 17, 2019

Bijelo Polje: Opozicija i NVO sektor bojkotovali raspravu

U Bijelom Polju je u organizaciji Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) održana javna rasprava o reformi izbornog zakonodavstva kojoj nijesu prisustvovali predstavnici opozicionih partija i nevladinih organizacija. Oni su se, kako su saopštili za „Dan”, na taj korak odlučili zbog trenutne političke situacije u...

Prirodnim ljepotama protiv narkomanije

Spro­vo­de­ći pro­je­kat ko­ji je odo­bri­la Ko­mi­si­ja za ras­po­dje­lu di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću NVO ,,Euro­most” je za sred­njo­škol­ce iz Bi­je­log Po­lja or­ga­ni­zo­va­la bo­ra­vak na Ko­mo­vi­ma u et­no-se­lu Štav­na. Po­red upo­zna­va­nja sa pre­li­je­pim pred­je­li­ma Ko­mo­va, or­ga­ni­zo­va­no je i pre­da­va­nje na te­mu ,,Kroz pri­ro­du pro­tiv...

(Video)Međunarodni dan starijih osoba obilježen u Domu starih Bijelo Polje

Povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starijih osoba u Bijelom Polju su organizovane brojne prigodne svečanosti. Osim aktivnosti Lokalne uprave ovaj praznik je proslavljen i u Domu starih u Bijelom Polju.   Organizaciju ovog događaja je značajno unaprijedio Klub mladih Euromost iz Bijelog Polja, koji je...

Planirane termoelektrane na Balkanu neće biti u skladu sa novim Evropskim standardima koji se odnose na kvalitet vazduha

Planirane termoelektrane na Balkanu neće biti u skladu sa novim Evropskim standardima koji se odnose na kvalitet vazduha. Za razliku od većine evropskih zemalja, skoro sve zemlje Zapadnog Balkana planiraju izgraditi nove termoelektrane na ugalj. Nijedan od tih projekata, uključujući i Pljevlja II do...

Tužba zbog studije uticaja na životnu sredinu

NVO Green Home je u petak podnjela tužbu Upravnom sudu kojom se traži poništenje odluke o odobrenju studije uticaja na životnu sredinu za projekat drugog bloka termoelektrane u Pljevljima. Rješenje, koje je Agencija za zaštitu životne sredine izdala 22.02.2017. nije imalo sve elemente propisane Zakonom...

Finansiranje NVO:SAD i Britanci dodijelili preko pola miliona,Njemačka ambasada u Podgorici ne da podatke

Danas je, Pobjeda nastavila da objavljuje koliko crnogorske NVO prihoduju.Nakon što je objavila podatke da su samo 14 Nevladinih organizacija poslednje tri godine prihodovale preko 11 miliona eura.Takodje, da je  EU u prošloj godini dodijelila civilnim organizacijama u Crnoj Gori  više od četiri miliona eura,danas je...

U okviru projekta Zapošljavanjem do inkluzije, Centar za građansko obrazovanje (CGO) je zaposlio tokom aprila osam lica sa invaliditetom na šest mjeseci

U okviru projekta Zapošljavanjem do inkluzije, Centar za građansko obrazovanje (CGO) je zaposlio tokom aprila osam lica sa invaliditetom na šest mjeseci, a oni će biti, u okviru svojih radnih zadataka, raspoređeni u sedam nevladinih organizacija i jednoj nezavisnoj instituciji. Projekat se realizuje uz podršku Zavoda za...

EUROMOST – DŽEMALU LJUŠKOVIĆU: ,,Protiv svake nezakonite odluke koju budete sastavljali po privatnim kafanama podnijet ćemo tužbu Upravnom sudu”

NVO,,Euromost” je poručila predsjedniku Skupštine Opštine Bijelo Polje Džemalu Ljuškoviću, da će protiv svake nezakonite odluke koju budu sastavljali po privatnim kafanama podnijeti tužbu Upravnom sudu, kaže se u saopštenju ove organizacije koje je dostavljeno Portalu sjevercg. Nakon reagovanja predsjednika Skupštine Bijelo Polje i prihvatanja...

(Video,Foto) Mladi sa sjevera i juga u Kotor obilježili Medjunarodni dan čišćenja obala

Mladi iz kluba mladih NVO Euromost i Mladi iz NVO Naša akcija, su zajedno u subotu obilježili medjunarodni dan čišćenja obale tj. International coastal clean-up, akcijom čišćenja lokacije Prčanj u Kotoru.  Domaćini mladim iz Bijelog Polja su bili NVO,,Naša akcija” koja drugu godinu za redom...

Potpiši peticiju: CG se davi u milion plastičnih kesa

NVO Zero Waste Montenegro pokrenuo je nacionalnu peticiju tražeći od nadležnih organa i Vlade Crne Gore da zabrane upotrebu plastičnih kesa u Crnoj Gori počev od 2018. godine. Kako su pojasnili, prikupljeni potpisi biće poslati zajedno sa otvorenim pismom ministru Održivog razvoja i turizma. Uz...

CGO: ,,Vlada da dokaže da li štiti osuđene ljekare ili zdravlje građana“

Centar za građansko obrazovanje (CGO) smatra skandaloznom prvostepenu presudu za «slučaj bjelopoljskih beba» iz 2014. godine, u kojem je ljekarskim nemarom njih pet inficirano a jedna od inficiranih beba je, na žalost, i umrla. Osuđenim ljekarima su, ovom presudom, izrečene kazne manje od zakonskog minumuma s...

Nastavljena ekološka akcija ,,Uključi se u čišćenje obala Lima” 

Ekološka akcija ,,Uključi se u čišćenje obala Lima" koju je pokrenula NVO,,Euromost" juče je sa učenicima osnovnih škola Vladislav Sl. Ribnikar iz Rasova i Nedakusa nastavljena postavljanjem klupa i sadnjom čempresa na obalama Lima u industrijskoj zoni u Nedakusama. Akciji su se priklučili i zaposleni u DOO...

Nadležne institucije da preduzmu neophodne mjere u cilju obustavljanja dalje gradnje mini elektrana u opštini Plav

Povodom 22.marta Medjunarodnog dana voda, NVO „ Sačuvajmo rijeku Komaraču i sve rijeke u Crnoj  Gori“ je danas pozvala sve nadležne institucije, da preduzmu neophodne mjere u cilju obustavljanja dalje gradnje mini elektrana u opštini Plav.       NVO „ Sačuvajmo rijeku Komaraču i...

VIDEO: Najavili performanse, tribine i protesne šetnje

Građanska inicijativa (GI) „Za nas“ pozvala je opoziciju na bojkot parlamenta i svih institucija sistema, a u narednom periodu najavili su performanse, tribine, protesne šetnje i razne oblike građanske neposlušnosti, kako bi, kako su saopštili, došlo do poštovanja Ustava i zakona. Aktivistkinja GI „Za nas“ Danijela...

Radionica sa zakupcima plaža – Ulcinj

Radionica sa zakupcima plaža - Ulcinj U subotu 13.05.2017. u Ulcinju, NVO Green Home u saradnji sa Prirodno matematičkim fakultetom, odsjek biologija i prof. dr Dankom Cakovićorganizovaće radionicu i ekološku akciju uklanjanja invazivnih vrsta na Velikoj Plaži. Radionici će prisustvovati zakupci plaža koje imaju plavu...

Sjever i jug zajedno u akciji

Na Limu je katastrofalno, ali ni na Primorju nije mnogo bolje, čulo se od volontera iz Bijelog Polja koji su, povodom Dana planete zemlje, učestvovali u akciji čišćenja obale u Risnu.                              ...

NVO sa sjevera, iz Bijelog Polja, Pljevalja i Plava inicirale saslušanje u Skupštini Crne Gore na temu nasilja nad djecom i vršnjačkog nasilja

NVO sa sjevera, iz Bijelog Polja, Pljevalja i Plava inicirale su saslušanje u Skupštini Crne Gore na temu nasilja nad djecom i vršnjačkog nasilja. "U saslušanju je učestvovao i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić. Saslusanje su inicirale nevladine organizacije Snažna mama iz Bijelog Polja,...

Završena Limska regata bez granica

Splavarenje od izvora Lima, iz Plavskog jezera preko Andrijevice, Berana, Bijelog Polja pa sve do Prijepolja je dionica duga 134 kilometra. “Adrenalinska avantura” je i ove godine okupila raftere iz cijele Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, ali i nekoliko stranih turista željnih...

Sa današnjeg sastanka NVO u Rožajama:CRNVO nije odgovorio koliko su od prihodovanih 600 hiljada eura utrošili na sjeveru i da li su dosada pomogli neku porodicu na sjeveru koja...

Danas je u Opštinu Rožaje, održan sastanak NVO iz opština sa sjevera Crne Gore, koji je organizovala Centar za razvoj Nevladinih organizacija(CRNVO) i na kojem od stotinu NVO iz Rožaja su samo dvije prisustvovale. Na sastanku je pored ostalih prisustvovao potpredsjednik Opštine Rožaja Mirsad Azemović,...

Broj mladih koji završe fakultet tri ipo puta veći od broja postojećih radnih mjesta

Broj mladih u Crnoj Gori koji završe fakultet je tri i po puta veći od broja postojećih radnih mjesta, pa je zbog toga, neophodno uskladiti obrazovanje sa potrebama tržista rada, poručeno iz Centra za javne politike. Iz te novoosnovane nevladine organizacije (NVO), kojoj je jedan...

Policija građanima da odgovori kako su provjerili 58 diploma iz Bijelog Polja

Iz nevladine organizacije Euromost poručuju da je interesantno da je do sada samo protiv jednog službenika Opštine podnijeta krivična prijava zbog falsifikovanja diploma. Osnovano sumnjamo  da su i mnoga druga lica kao i ovo  lice izvršili na isti način krivična dijela  i u istu...

(Video) Gradjani i privrednici Bistrice: Svi ćemo braniti Bistricu, osim onih koji su korumpirani

Gradjani i privrednici Bistrice, neće dozvoliti gradnju nikakve mHE na rijeci Bistrici i borit će se svim snagama, da do toga ne dodje. Mirsad Idrizović vlasnik ribnjaka,,Optikon” u Bistrici, koji proizvodi najviše ribe u Crnoj Gori, je povodom najave izgradnje mini hidroelektrane na sjeveru, na...

Nova inicijativa za inspekciju radova na Tari

Ekološki pokret "Ozon" danas je poslao novu Inicijativu za inspekcijski nadzor Upravi za inspekcijske poslove Crne Gore, zbog većeg broja primjera devastacije rijeke Tare, njenog sliva i okolnog područja, od investitora i izvođača radova kineske kompanije CRBC. "Tokom posljednjeg terenskog obilaska, utvrdili su da je...

Finansijska dokumentacija posvađala članove Savjeta RTCG-a, koji su u ovom savjetu ispred NVO

Jedna od vrućih tema na posljednjoj sjednici Savjeta Radio televizije Crne Gore bila je finansijska dokumenacija. Jedan od članova Savjeta Milan Radović saopštio je za portal Antena M da se u najmanju ruku začudio kada je u kabinetu na kompjuteru predsjednika Savjeta RTCG Vladimira Pavićevića...

(Video,Foto)Mora se posvetiti pažnja djeci na seoskom području, posebno djeci sa posebnim potrebama

NVO,, Euromost“ je sa svojim mladim iz kluba mladih,,Euromost“, podijelio 30 novogodišnjih poklona djeci u mjestu Korita, koje se nalazi 40 kilometara od Bijelog Polja. Od 30 djece, sedmoro su djeca sa posebnim potrebama, dok su medju njima i djeca koja su u socijalnim potrebama. Novogodišnje...

SPREMA SE JOŠ JEDNA MHE NA SJEVERU, U BIJELOM POLJU NA ,,BISTRICI”: Gradjani Bistrice oštro će se suprostaviti izgradnji ove mHE

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine je danas na sajtu opštine Bijelo Polje  obavijestila zainteresovanu javnost, da je „Bistrica Clean Energy“ d.o.o. iz Podgorice, ul.Slobode bb, Business Centar Hilton, podnijelo zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju...

Aktivisti Juventasa sakupili blizu 3,6 hiljada odbačenih igala i špriceva

Aktivisti nevladine organizacije (NVO) Juventas očistili su šest lokacija u Podgorici ododbačenog pribora za injektiranje i sakupili oko 3,6 hiljada korišćenih igala i špriceva. Kako je saopšteno iz Juventasa, od tih šest lokacija, četiri su od izuzetnog značaja za lokalnu zajednicu, jer se nalaze u...

Muhović: Nećemo odustati od uspostavljanja moratorijuma na gradnju mHE

Predstavnica NVO "Green Home" je istakla da je uticaj gradnje malih hidroelektrana na životnu sredinu višestruk Nevladina organizacija (NVO) Green Home priprema inicijativu, kojom bi se otvorili sudski sporovi za neke male hidroelektrane, ukoliko Ministarstvo ekonomije ne uvaži njihov zahtjev za uvođenje moratorijuma na gradnju...

Muriću ne polažemo račune

Cen­tar za raz­voj ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja de­man­tu­je in­for­ma­ci­je ob­ja­vlje­ne u „Dan” 5. ju­la pod na­slo­vom „Mu­rić de­mon­stra­tiv­no na­pu­stio sa­sta­nak” . Iz­vr­šna di­rek­tor­ka Ana No­va­ko­vić pod­sje­ća da je CRN­VO u Ro­ža­ja­ma 3. ju­la, or­ga­ni­zo­vao jav­nu di­sku­si­ju na te­mu „Fi­nan­si­ra­nje NVO iz bu­dže­ta lo­kal­nih sa­mo­u­pra­va”. Tri­bi­na je...

Ministar sporta Nikola Janović kao što se i pretpostavljalo, najviše sredstava dao velikim nevladinim organizacijama i NVO koje su bliske velikim

Kao što se i pretpostavljalo Ministar sporta Nikola Janović i njegov direktor za mlade Nenad Koprivica, bivši direktor  NVO CEDEM-a, najviše sredstava su kroz raspodjelu  sredstava omladinskim organizacijama za finansiranje za mlade u 2018. godini dodijelili velikim nevladinim organizacijama i  NVO koje su bliske velikim.    ...

Skrenuli pažnju na značaj voda

Povodom međunarodnog dana voda, učenici Osnovne škole „Nedakuse” i „Vladislav Sl. Ribnikar” iz Rasova, u organizaciji NVO „Euromost” posjetili su kompaniju „Franca”. Oni su tom prilikom obišli kolektor ove kompanije, gdje su se upoznali sa načinom prečišćavanja otpadnih voda. Predstavnici ove kompanije su odgovarali...

U Bijelom Polju održana Konferencija na temu ,,Prevencija korupcije na lokalnom nivou”

Danas je u Bijelom Polju u Hotelu,,Franca" održana Konferencija na temu ,,Prevencija korupcije na lokalnom nivou". Konferenciju je organizovala NVO,,Euromost" u saradnji sa opštinom Bijelo Polje, povodom 9.decembra Medjunarodnog dana borbe protiv korupcije. Uspješna borba protiv korupcije podrazumijeva kontinuirano djelovanje i sinhronizovane aktivnosti više subjekata...

Agencija naložila Savjetu ,,Radija Bijelo Polje” ,da dostavi Euromost-u izvještaj kako je ovaj radio utrošio sedamsto hiljada eura

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama je donio rješenje, kroz koje nalaže Radiju Bijelo Polje ,da donese rješenje po osnovu zahtjeva za slobodan pristup inforacijama NVO ,,Euromost’’ br.68/2-17 od 13.02.2017. godine u roku od 15 dana, kazali su u Nevladinoj organizaciji...

Lokalna uprava i civilni sektor realizuju projekat “Stop korupciji na lokalnom nivou”

Predstavnici Sekretarijata za lokalnu samoupravu zajedno sa NVO Euromost organizovali su u utorak 30. aprila u mjesnoj zajednici Gubavač, okrugli sto na temu:,,Mjesne zajednice kroz javnost i transparetnost na lokalnom nivou". Sastanku su prisustvovali predsjednici mjesnih zajednica sa područja opštine Bijelo Polje. Na okruglom stolu...

Regionalni Evroatlantski Kamp (REACT) deseti po redu održaće se od 25. do 29. avgusta na Žabljaku

Regionalni Evroatlantski Kamp (REACT) deseti po redu održaće se od 25. do 29. avgusta na Žabljaku, saopšteno je iz Alfa Centra. Iz te nevladine organizacije poručuju da će realizacijom te jedinstvene ljetnje škole već desetu godinu daju svoj doprinos obrazovanju i edukaciji mladih ljudi na...

Vlada da prihvati peticiju i sačuva Sinjajevinu

Predstavnici Građanske inicijative (GI) "Sačuvajmo Sinjajevinu" i Koalicije za održivi razvoj pozvali su Vladu da ozbilno shvati peticiju za zaštitu te planine, da je usvoji i da javni interes stavi iznad privatnih. Aleksandar Milatović iz GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" rekao je da je peticija, koja se...

Medojević:Samo političari koji nemaju nikakav uvid u dramu preživljavanja polovine stanovništva mogu izjaviti da nove mjere Vlade neće bitno uticati na život građana

Nove mjere štednje koje je najavio kabinet premijera još više će ugroziti siromašne, upozorila je Fondacija "Banka hrane" u Crnoj Gori. Predsjednica Marina Medojević kaže da samo političari koji nemaju nikakav uvid u dramu preživljavanja polovine stanovništva mogu izjaviti da nove mjere Vlade neće...

Plav: Sve je spremno za sjutrašnju 20. jubilarnu Limsku regatu

Sve je spremno za sjutrašnju 20. jubilarnu Limsku regatu, kazali su iz Turističke organizacije Plav, portalu sjevercg. Tradicionalna 20. ‘’LIMSKA REGATA’’ Plav-Andrijevica-Berane-Bijelo Polje-Prijepolje kreće sjutra 31. maja iz Plava u 11h, sa splava na Plavskom jezeru, putanjom dugom oko 134 km, koja će se se završiti...

Danas ponovo ispuštena krv i životinjska otpad u Lim, aktivisti Euromost-a snimili iz koje se kompanije ispušta i demantovali inspekcije (Video)

Aktivisti Euromost-a su danas u 18 h snimili ispuštanje  krvi i životinjskog otpada direktno u rijeku Lim. Krv i životinjska otpad se ispušta od strane kompanije ,,Mesopromet - Franca" što se i vidi  na snimku,koji smo uživo prikazali i na facebook stranici Euromost-a, kao i...

(Video, Foto) Narkomanija u Crnoj Gori je, ne samo zdravstveni problem, već je i socijalni problem

Miro Knežević generalni direktor direktorata za javno zdravlje Ministarstva zdravlja, je na završnicu realizacije projekta,,Mladi sa sjevera zajedno protiv narkomanije“, koja je realizovana u Bijelom Polju, etno selu,,Vuković“, kazao, da je narkomanija u Crnoj Gori, ne samo zdravstveni problem, već je i socijalni problem....
Free WordPress Themes, Free Android Games