KK BUDUĆNOST VOLI

Čabarkapa i Novosel da podnesu ostavke, ABA liga više ne postoji

“Direktor i sportski direktor, ABA lige, Krešimir Novosel i Žarko Čabarkaša, u dogovoru sa Nebojšom Čovićem omogućili neregularnosti u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače“, navodi se u saopštenju KK Budućnost Voli.

“Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživjeli horor – linč i fizičko nasilje. Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji, uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala klubu u zvaničnom saopštenju”, stoji u saopštenju.

Navodi se da su tom prilikom “povrijeđeni Noris Kol, Suad Šehović”, te daje Nemanja Gordić “pogođen stolicom”.

“Svjesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sjutra. Na žalost, mada su Krešimir Novosel i Žarko Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košakaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa prijetnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde. Mada svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren”, stoji u saopštenju.

Iz Budućnosti kažu da od večeras regionalno takmičenje ne postoji.

“O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu”, stoji u saopštenju.

Izvor: RTCG