Portal sjevercg, je danas došao do saznanja, da su se Žarko Burić i Sakib Čindrak, predsjednik MZ.Bistrice, koji se iz njemu poznatih razloga zalaže za izgradnju mHE na Bistrici,  dogovorili da se sjutra tajno sastanu u 15h u jednom restoranu u Gubavač, da bi dogovorili, njegovu podršku Žarku Buriću, koji planira, da izgradi mHE na rijeci Bistrici, koja je od državnog značaja.

  Žarko Burić, Sakib Čindrak

Takodje, prema ovim informacijama, sa Čindrakom će doći i pojedini članovi Savjeta MZ.Bistrica, kao i jedna osoba koja je zapošljena u Opštini Bijelo Polje, što je razlog da nas naš izvor obavijesti, da sumnjaju u moguće izvršenje krivičnog dijela korupcije, davanja i primanja mita, na štetu rijeke Bistrice i ove mjesne zajednice.

Sakib Čindrak se zalaže, za izgradnju mHE na rijeci Bistrici, iz njemu poznatih razloga, iako već mjesec dana gradjani i pojedini članovi MZ.Bistrica, traže da isti sazove Savjet MZ. on izbegava da to uradi, iako je od njega to zatraženo pismeno, od člana Savjeta MZ. Uglješe Prebiračevića i pored toga što je iz Opštine dobio nalog, da zakaže sastanak MZ. dok se interesantno sa Žarkom Burićem, odma dogovorio i to na tajnoj lokaciji.

Iz bjelopoljskog civilnog sektora pokušavaju, da otkriju tajnu lokaciju i spremaju se da sa gradjanima i medijima,  dodju na tu tajnu lokaciju i da uključe svoje kamere, gdje će uživo prenosti, kako se radi iza zatvorenih vrata, na štetu ove rijeke.

Iz NVO,,Euromost”, koja se zajedno sa gradjanima Bijelog Polja protivi izgradnji mHE na Bistrici, nakon ovog saznanja, pozivaju, Specijalno državno tužilaštvo i policiju, da spriječe bilo kakvu korupciju i ispitaju vinovnike ovog dogovorenog tajnog sastanka, šta je razlog tog sastanka iza zatvorenih vrata, na tajnoj lokaciji.

Iz ove organizacije svima poručuju, pa i članovima Savjeta MZ.Bistrice, koji se zalažu za izgradnju mHE na Bistrici, da će svima odgovoriti u skladu sa Zakonima naše države i da znaju, da je Bistrica svakog bejlopoljca, ne samo Bistričana i da će gradjani Bijelog Polja zajedno sa Bistričanima, zaštiti ovu rijeku, po bilo koju cijenu i da neće ni jednom pojedincu dozvoliti, da je proda bilo kome, kazali su iz ove organizacije.

Sakibu Čindraku, predsjedniku MZ.Bistrica, koji se zalaže za izgradnjuu mHE na Bistrici iz njemu poznatih razloga, poručuju da poštuje Zakone i dobro ih prouči, jer će se prvi on suočiti sa krivičnom prijavom , ako dodju do saznanja,  da je izvršio krivično djelo, primanja mita ili bilo kakvo drugo krivično djelo, koje se goni po službenoj dužnosti.

Ujedno ga pozivaju, da zakaže sjednicu MZ.Bistrice i zbor gradjana, a da mu ne preporučuju, da se tajno ni skim ne sastaje, jer nema potrebe za time, Bistrica će uvijek teći to mu obećavaju.