Gradski vodovod Bistrica prema najvećim potrošačima uveo je restriktivne mjere. Prema riječima tehničkog direktora te ustanove, Marka Bulatovića, restrikcije vode su uvedene potrošačima koji gravitiraju nizvodno, sa lijeve i desne strane rijeke Lim.

“Suša je uticala na niži vodostaj lokalnog izvorišta, zato potrošači u naseljima koja su na višoj koti kao što su Pripčići, Medanovići, pa čak i gradsko naselje Zaimovića livade, ostaju potpuno bez vode. Iz tog razloga od juče smo krenuli sa restriktivnim mjerama prema potrošačima u MZ Loznice, Resnik, Rasovo, Strojtanica, Njegnjevo, Oluja, Gubavač i Konatari, gdje ne dolazi do potpune obustave vode, već samo do smanjenog pritiska”, kazao je Bulatović.

On je napomenuoda se u tim selima bilježi veća potrošnja vode zbog zalivanja poljoprivrednih površina, a da se na taj način, kako je kazao, vrši nelegalna potrošnja.

“Restriktivne mjere koje smo uveli u periodu od 17 do 21 sat obezbijediće redovno snabdijevanje onim domaćinstvima koja su u tom periodu proteklih dana u potpunosti ostajala bez vode”, kazao je Bulatović i apelovao na potrošače na racionalniju potrošnju, kako bi obezbijedili ravnomjernu raspodjelu vode.

Izvor:Pobjeda