Požar na poluostrvu Luštica se primakao na par stotina metara od sela Zabrdje i Stojkovići,  iznad Gornjih Krašića, prenio je Radio Tivat.

     Foto:Radio Tivat

Na licu mjesta su podpredsjednici opština Tivat i Herceg Novi, Dejan Maslovar i Miloš Konjević, kao i načelnici Služba zaštite Herceg Novog i Tivta, Zoran Barbić i Zlatko Ćirović . U akciji gašenja , pored pripadnika ovih službi učestvuju i   pripadnici Odreda za spasavanje Mornarice VCG.  Zbog opasnosti od ugrožavanja života i imovine , protivpožarne snage razmišljaju i o evakuaciji ovih mjesta . Požar na ovoj lokaciji izbio je sinoć 15 minuta iza ponoći a sumnja se da ga je izazavalo varničenje na dalekovodu ispod samog Obosnika.

MUP:Informacija o aktivnim požarima na teritoriji Crne Gore

BAR – Trenutno je aktivan požar u Sutomoru na Golom brdu. Požar je lokalizovan. Nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo. Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti.

ULCINJ – Trenutno nema aktivnih požara.

BUDVA – Trenutno je aktivan požar na Paštrovskoj Gori, ali je pod kontrolom.

KOTOR – Aktivnih požara nema, ali ekipe i dalje dežuraju u Bigovi.

TIVAT – Aktivan požar na Luštici. Ekipe su na terenu. Od ponoći aktivan požar u Zabrđu, kod Obosnika. Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija mijenja iz sata u sat. Nemaju informaciju o trenutnom broju vozila i službenika na terenu. Postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva.

HERCEG NOVI – Rose – požar je pod kontrolom. Rt Veslo – požar je pod kontrolom. Obosnik – požar je aktivan od ponoći. Požar je zahvatio šumu. Nijesu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo. Službi zaštite i spašavanja Herceg Novi asistiraju kolege iz Službe zaštite i spašavanja Tivat i DVD Krtoli.

PODGORICA – Trenutno su aktivni požari koji su zahvatili nepristupačna mjesta u brdima. Nijedna ekipa Službe zaštite i spašavanja Podgorica nije na terenu.

CETINJE –Aktivni požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini. Ekipe su na terenu, ali nijesu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo.

DANILOVGRAD – Dva aktivna požara: Zagarač i Slapi. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti.

NIKŠIĆ – Trenutno su aktivni požari u Drenovštici, Bogetićima i na brdu Tović. Nije ugroženo stanovništvo ni stambeni objekti. U pitanju su šumski požari. Nema ekipa na terenu.
Bogetići, gorelo je uz magistralu. Požar je lokalizovan. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama, ali ne znaju koliki je obim požara niti da li su ugrožene kuće dok ne stignu na lice mjesta.