DŽORDAN HAMILTON IZGLEDA, IPAK NE DOLAZI

Budućnost sada nišani Kobsa

Džordan Hamilton je bio praktično pred potpisom, želja je bio i Vil Čeri, ali na kraju Budućnost nije uspjela da dovede nijednog od ova dva američka košarkaša, pa se sada okrenula Džastinu Kobsu.

Hamilton, bivši igrač Breše i čovjek koji je proveo pet sezona u NBA ligi, igrajući za Denver, Hjuston, LA Kliperse i Nju Orleans, nije uspio da dogovori uslove sa crnogorskim šampionom.

S druge strane, grčki velikan Olimpijakos odlučio je da zadrži Vila Čerija, kojeg je publika u regionu zapamtila po dobrim nastupima za Cedevitu. Američki plej u Pirej je stigao pri kraju sezone za mečeve u grčkom šampionatu, a trener Olimpijakosa David Blat procijenio je da su mu usluge Čerija potrebne i za novu sezonu.

Zbog svega Budućnost se sada okrenula još jednom momku kojeg je podgorička publika zapamtila po sjajnim mečevima za Cedevitu tokom prošle sezone. Riječ je o Džastinu Kobsu, pleju iz Los Anđelesa, koji je prije “narandžastih” iz Zagreba igrao za Le Man, Gravlin, Bajern, Istanbul, Frankfurt i Rigu.

Kobs je u sezoni za nama u ABA ligi prosječno bilježio 13,9 poena, a imao je i 4,2 asistencije. Budućnost tako i dalje ostaje na dva pojačanja za novu sezonu krilnog centra Hasana Martina i Letonca Martinša Mejersa.

Izvor: Dnevne novine