Neka završetak ramazanskog posta podsjeti da se samo ličnim požrtvovanjem može doći do najplemenitijih ciljeva i istovremeno oznaži duh zajedništva, sloge i praštanja, rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović iz Starog Bara, nakon iftara sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom Fejzićem.

 

Kako navode, Abazović je čestitao nastupajući Ramazanski bajram svim građanima islamske vjeroispovijesti, uz želju da im ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav, sreću, mir i slogu.

“Simbolika Bajrama nas podsjeća na univerzalne vrijednosti na kojima se uzdiglo čovječanstvo, a to su humanost, suživot i pravda. Budimo plemeniti i dijelimo radost praznika sa svojim najbližim, šireći ideju mira i solidarnosti. Čuvajmo međuvjerski sklad, gradimo građansku Crnu Goru i budimo primjer svijetu u tome”, zaključuje se u čestitiki Abazovića.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore priredio je večeras iftar večeru za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića i njegove saradnike.

Iftaru su, pored potpredsjednika Abazovića prisustvovali i presjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Muidin Milaimi, sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić, pomoćnik reisa za davu i obrazovanje Rahman Kačar, pravni savjetnik reisa Muharem Demirović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani i savjetnik potpredsjednika Vlade Miloš Perišić. Iftaru je prisustvovao i poznati humanista Hajriz Brčvak.

 

Izvor: RTCG