Bošnjačka stranka će doprinositi jačanju demokratskih vrijednosti i podržavati očuvanje stabilnosti multietničke i građanske Crne Gore, poručio je danas lider BS Rafet Husović, na sastanku sa delegacijom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) Evropskog parlamenta, koji je održan u Podgorici.

Kako se ističe u saopštenju BS-a, na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori i razgovarano o mogućnosti prevazilaženja prepreka na daljem putu evropskih integracija Crne Gore.

Predsjednik BS Rafet Husović je zahvalio potpredsjedniku Evropske narodne partije (EPP) Paolo Rangelu i članicama EPP na podršci Bošnjačkoj stranci u procesu učlanjenja u Evropskoj narodnoj partiji.

Husović je iskazao punu posvećenost Bošnjačke stranke dijalogu oko otvorenih pitanja i snažnu podršku koju BS daje snaženju evro-atlanskih vrijednosti.

“Smatramo neophodnim jačanje unutrašnjeg dijaloga sa svim društvenim činiocima, isključivo unutar institucija. Podržavamo napore Vlade na očuvanju društvene kohezije i ukazujemo da se otvorena pitanja trebaju prevazilaziti razgovorima i kompromisima. Bošnjačka stranka će doprinositi jačanju demokratskih vrijednosti i podržavati očuvanje stabilnosti multietničke i građanske Crne Gore”, kazao je predsjednik Rafet Husović.

Sastanku su osim predsjednika Husovića prisustvovali i politički direktor BS Suljo Mustafić, član IO za međunarodnu saradnju Sead Šahman i članica Foruma žena Bilsana Bibić.

U delegaciji Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) Evropskog parlamenta bili su poslanici Vladimir Bilčik, predsjedavajući delegacije POSP-a, Andor Deli, Paolo Rangel, potpredsjednik Evropske narodne partije (EPP) i Lena Dupont.