Božović:Niko od nadležnih neće bježati od ispitivanja pojedinačne odgovornosti, za sve eventualne grube propuste

Bojan Božović državni sekretar u Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava je poslao odgovor portalu sjevercg, a povodom jučerašnjeg reagovanja Suade Drpljanin Fetić, kroz koji je pozvala ODT Podgorica, da spriječi zloupotrebe u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, koje se dešavaju tokom izbora predstavnika NVO za članove Komisija za raspodjelu sredstava programima NVO.

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava i ovim putem ohrabruje zainteresovanu javnost da nam se, kad god cijene da je to neophodno, obrate sa ciljem korekcija svih eventualnih propusta ali i zbog dodatnih pojašnjenja. Samo na taj i takav način možemo dodatno osnažiti povjerenje u institucije društva ali i uspostaviti još kvalitetniju saradnju sa NVO sektorom.

S tim u vezi, želio bih da obavijestim da smo već dobili određeni broj pritužbi na dostavljene (preliminarne) liste članova i članica za komisije za raspodjele sredstava za 2021. godinu. Pomenuti prigovori su bili različite prirode i svi se pojedinačno detaljno razmatraju u saradnji sa ostalim nadležnim institucijama, a sa ciljem prevazilaženja eventualnih propusta. Nakon što razmotrimo sve pritužbe, donijećemo akte o obrazovanju komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2021. godini,

Takođe želim da istaknem da u okviru Ministarstva pravde, ljudskih I manjinskih prava niko od nadležnih neće bježati od ispitivanja pojedinačne odgovornosti za sve eventualne grube propuste, i svaku prijavu će pažljivo cijeniti i razmatrati u skladu sa formom ali i stručnim referencama pojedinačnih kandidata  i kandidatkinja. U konkretnom slučaju vjerujemo da nije bilo namjere da bilo koji kandidat ili kandidatkinja budu isključeni iz procesa izbora, naročito ako imamo u vidu da, kako sam obaviješten, u prethodne tri godine na konkurse koji su bili organizovani od strane ove organizacione jedinice, po ovom pitanju, nije bilo pritužbi. Osim toga, i preliminarna lista je objavljena u zakonskom roku.

Ipak, još jednom navodim da ću ispitati sve okolnosti konkretnog slučaja i o evenutalnim nesavjesnim postupcima obavijestiti javnost, a eventualno odgovorna lica u skladu sa datim ovlašćenjima sankcionisati.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor