Vezista Budućnosti, Draško Božović drugi put uzastopno dobio je priznanje za najboljeg fudbalera Telekom Prve crnogorske fudbalske lige, u tradicionalnom izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG).

Foto: [email protected]

Za Božovića glasalo je 46 fudbalera TPCFL.

Božović je u nedavno završenoj sezoni postigao 15 golova, a u nedjelju boriće sa podgoričkim timom protiv Dečića i za trofej Kupa Crne Gore.

U najbolji tim sezone, po izboru SPFCG, našlo se šest igrača Budućnosti, dvojica iz Sutjeske i po jedan iz Dečića, Jezera i Zete.

Mjesto među stativama pripalo je Milošu Dragojeviću, a u posljednjoj liniji su Dragan Grivić (Sutjeska, 38), Marko Vučić (Budućnost, 46), Igor Ćuković (Budućnost, 43) i Meldin Drešković (Jezero, 31).

Mjesto u veznom redu zauzeli su Goran Milojko (Zeta, 27), Miloš Raičković (Budućnost, 61) i Draško Božović (Budućnost, 86), a u napadu Igor Ivanović (Budućnost, 69), Kristijan Vulaj (Dečić, 48) i Božo Marković (Sutjeska, 61).

Napadaču Sutjeske, Božu Markoviću, uručeno je priznanje za najboljeg strijelca Telekom Prve crnogorske fudbalske lige – Trofej Radija Crne Gore.

Marković je trofej zaslužio sa 16 prvoligaških golova.

Prestižno priznanje uručio mu je urednik sportske redakcije Milan Jovanović na svečanosti Sindikata profesionalnih fudbalera, koji je proglasio idealni tim sezone.

Urednik Sportskog programa Radija Crne Gore, Radislav Tvrdišić, kazao je da je u godini osme dodjele pehara realna ocjena da je akcija opravdala cilj.

“Podstakli smo i podstičemo što efikasniju igru na prvoligaškim fudbalskim terenima. Postizanje golova nije samo obaveza napadača, no najubojitiji golgeteri su bili i ostali na cijeni i zaslužuju nagradu”, rekao je Tvrdišić agenciji MINA.

On je naglasio da je Trofej stekao pristojnu poziciju među priznanjima koja se dodjeljuju u domaćem fudbalu.

“Radio Crne Gore kao najstariji elektronski medij bio je, a i danas je, bez obzira na žestoku konkurenciju savremenih medija, najbrži i veoma specifičan u obavještavanju o fudbalskim zbivanjima. Do kada će biti tako teško je reći jer medijska pozornica se izuzetno brzo mijenja”, kazao je inicijator priznanja za najboljeg strijelca TPCFL.

Tvrdišić se zahvalio svima koji ih podržavaju u akciji koja, kako je naglasio, prije svega populariše sport, fudbal posebno.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih šest golgeteri Sutjeske Goran Vujović, Igor Ivanović i Marko Ćetković, igrači Mladosti Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

Izvor:RTCG