BRAVURE VLADANA GILJENA PROTIV SLOVANA TOKOM PENAL RULETA RAZGALILE NIKŠIĆ

Božo mi je rekao čuvaj donji ugao, ali to ti dođe na isto

Vladan Giljen i tačka!

Trenutak kada daljom rukom vadi penal iz gornjeg ugla prvom snajperisti Slovana Andražu Šporaru u petoj seriji, poništava promašaj Darka Bulatovića, pobjednički slavi i baca egzaltiranu nikšiću publiku u trans ostaće zapisan u almanasima fudbalske igre grada pod Trebjesom.

I prepričavaće se…

“Naravno da nisam znao da ću da odbranim”, govori za Dnevne novine 29-godišnji čuvar mreže Sutjeske, koji je skinuo jedanaesterac Vasilu Božikovu u drugoj seriji, dok je Dejana Dražića dekoncentrisao u prvoj…

“Ali iskreno, nadao sam se. Uvijek sam dobro branio penale. Zna to dobro Žarko Tomašević, kada smo sa Nacionalom došli do polufinala Kupa, pošto smo tri utakmice prošli na penale”, jasan je bivši golman pomenutog portugalskog kluba, OFK Beograda, Čelika, Terbunija i Kastriotija.

Sa matičnim “plavo bijelima” je osvojio dvije titule, Kup, drži rekord po broju minuta bez primljenog gola u našoj eliti (1.019 minuta), ali…

“Osjećaj je prelijep, a uz titule sa Sutjeskom ovo je moj najveći uspjeh”, rekao nam je bivši mladi reprezentativac, koji se prije odlučujuće bravure konsultovao sa prijateljem Božom Markovićem.

“Božo mi je rekao gdje Šporar šutira i poslušao sam ga. Doduše, Božo mi je rekao da čuvam donji ugao, ali to ti dođe na isto”

A kraj Bistrice će se pričati i o dva izjednačujuća gola u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona onom Piksijevom u Bratislavi i egzekucji Aleksandra Šofranca u gradu “piva i čelika”.

“Sreća prati hrabre, zar ne”, pitao nas je Giljen, a onda je nastavio…

“Naš prolaz dalje je zaslužen, jer smo radili naporno, borili se, dali svoj maksimum na svakom treningu. Nagrađeni smo za sve. Nismo se predavali do kraja, a to će da nam bude za nauk od sada, pa do kraja karijera”

Prepreka u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je APOEL kiparski velikan stiže u Nikšić 23. jula (20.15), a revanš se igra sedam dana kasnije u Nikoziji (19.00).

“Tek treba da analiziramo APOEL i našu drugu utakmicu protiv Slovana. Moramo da vidimo gdje smo griješili, a onda ćemo gledati mane i vrline APOEL-a. To je jedan veliki klub, možda i veći od Slovana, ali mislim da igrački nisu mnogo jači. Puni smo samopouzdanja, tako da je sada sve moguće”.

A najvećeg heroja među herojima u noći kada se pretvorio u hobotnicu gledali su Dinamo iz Zagreba i turski Gectepe…

“Nisam imao još nikakav kontakt. Volio bih da postoji. Ističe mi ugovor sa Sutjeskom, nemam veliko obeštećenje u slučaju da dobijem dobru ponudu, ali sada razmišljam o utakmicama koje dolaze. Nadam se da ćemo proći još jedno kolo”, podvukao je Vladan Giljen.

Izvor: CDM