Prošlo je tri mjeseca od održavanja prvog crnogorskog Teletona, a nikako da čujemo informaciju kome se pomoglo od sredstava sakupljenih te večeri I u kom iznosu. Građani Crne Gore, iako osiromašeni, su te noći položili ispit humanosti i prikupljeno je 367.000 €. Ali ovaj tajac koji je nastupio nakon toga vrlo zabrinjava. Opet smo svjedoci niza apela nemoćnih roditelja da se pomogne njihovoj oboljeloj djeci. Kontaktiraju I nas za pomoć, žale se da su uporno tražili kontakte fondacije Budi human, ali bezuspješno.

Kažu, rečeno im je da Fondacija samo ima FB stranicu i ništa drugo. Pa nije vajda da svi moraju imati FB nalog da bi mogli stupiti u kontakt sa ovom Fondacijom na čiji račun su građani uplatili ni 367.000 €. To bi bilo zaista neozbiljno I krajnje neodgovorno. Ako je sve to tako, a izgleda da jeste, nešto sa tom Fondacijom nije u redu i ne miriše na dobro. Pa valjda da bi se registrovali kao fondacija, moraju imati adresu i kontakt telefon da ne kažem e-mail adresu. Transparentnost i javnost rada bi trebalo da bude prioritet ovakvih fondacija.

Pretražujući po internetu uspjela sam samo da nađem da se izvjesna gospoda Jovanović, Dejan I Goran, kao predstavnici Fondacije sastala sa premijerom Markovićem, i sa njim dogovarala način funkcionisanja Fondacije, a imajući u vidi karakter ove vlasti, još više je za brigu šta se dešava sa sredstvima sakupljenim od građana za liječenje oboljele djece u Crnoj Gori.