POLITIKA

Bošković u Abu Dabiju: Crna Gora teži unapređenju bilateralne odbrambene saradnje

Ministar odbrane Predrag Bošković razgovarao je jutros u Abu Dabiju sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem i tom prilikom naglasio da Crna Gora teži unapređenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, apostrofirao da je jedan od prioriteta Ministarstva odbrane nastavak ulaganja u modernizaciju i opremanje Vojske Crne Gore u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

“Imajući u vidu bogato iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti opremanja oružanih snaga, ministar Bošković je ukazao da je bilateralnu saradnju dvije zemlje moguće unaprijediti i u okviru saradnje dva resorna ministarstva u domenu modernizacije i opremanja”, navode u Ministarstvu.

Ministar za odbranu UAE je istakao aktivan doprinos naše zemlje unapređenju globalne stabilnosti.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka”, navodi se u saopštenju.

Bošković boravi u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, povodom 14. Međunarodne vojne izložbe i konferencije IDEX, koja se tradicionalno organizuje u Abu Dabiju.

On se juče tokom obilaska izložbe susreo sa brojnim predstavnicima prestižnih svjetskih kompanija iz oblasti vojne industrije koje su izložile najnovija tehnička dostignuća u domenu izrade vojne opreme i naoružanja.

Izvor: CDM