Kasarna Vojske Crne Gore u Andrijevici biće garant bezbjednosti na sjeveroistoku zemlje, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković, tokom radne posjete toj opštini.

Bošković je sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore i brigadnim generalom Dragutinom Dakićem obišao Andrijevica, kako bi sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem definisali dalje korake oko gradnje nove kasarne VCG, koja će nositi ime Miljana Vukova Vešovića.

Ministar Bošković kaže da su stvoreni svi pravno–adminstrativni preduslovi da se krene u detaljnije radove na izgradnji kasarne, te da je novac za restituciju uplaćen lokalnoj upravi za nekretnine.

“U narednim danima nadamo se da će lokalna uprava zaključiti pojedinačne sporazume sa osam porodica čiju zemlju otkupljujemo za buduću kasarnu Andrijevica. Već nakon toga i nakon izrade projekta Ministarstvo odbrane će krenuti u inteziviranje radova na ovom lokalitetu, kako bismo već sredinom iduće godine, kao što smo i obećali, imali u funkciji djelove kasarne Andrijevica”, kazao je Bošković.

Kasarna će, kako je rekao, omogućiti bolju bezbednosnu situaciju na sjeveroistoku zemlje, ali i otvaranje novih radnih mjesta, kvaliteniji socijalni i društveni život.

“Ono što je najvažnije je da upravo ovim projektom i drugom dionicom autoceste, Vlada itekako radi i brine o sjeveru Crne Gore, jer nakon završetka druge dionice autoceste Andrijevica će biti na 60-70 kilometara od Podgorice”, poručio je ministar i dodao da će se, nakon otvaranja kasarne, krenuti sa izgradnjom stambene zgrade za pripadnike oružanih snaga naše zemlje.

Predsjednik Opštine Andrijevica Srđan Mašović ocijenio je da je u pitanju istorijski projekat.

“Pored svih važnih projekta koji se realizuju na teritoriji naše opštine i kapitalnog projekta autoputa, ovo je jedan od najvažnijih projekata koji su se ikad dešavali u Andrijevici, koji će svakako doprinijeti bržem i dinamičnijem razvoju naše opštine, kako sa ekonomskog, tako i sa bezbjednosnog aspekta”, rekao je on.

Kasarna Miljan Vukov Vešović gradiće se u naselju Prljanija, na prostoru od oko 40 hiljada kvadrata. Kapacitet buduće kasarne biće između 150 i 200 vojnika.

 

 

izvor: rtcg.me