Policijski rukovodioci sumnjiče tužioca za zloupotrebu službenog položaja, jer je naredio njihova hapšenja bez osnova i nezakonito.

Policijski rukovodioci Aleksandar Bošković Saša Đurović podnijeli su krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv osnovnog državnog tužioca u Podgorici Vukasa Radonjića, potvrđeno je za portal Dan iz Uprave policije. Prijavili su ga zbog zloupotrebu službenog položaja. Smatraju da je na takav način, povezujući ih sa kriminalom, doveo ih u opasnost.

– Postupao sam u svemu po Ustavu i zakonu ,onako kako sam se zakleo pred Tužilačkim savjetom, pošto sam izabran za državnog tužioca i to će se dokazati- kazao je za portal Dan Radonjić.

Prethodno su Bošković i Đurović bili uhapšeni po nalogu Radonjića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću krajem prošle godine. Tih sumnji su oslobođeni.

Prijavom su naveli da je tužilac neosnovano i nezakonito, i to iz zle namjere, naredio hapšenje.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva ranije su saopštili  da nakon istražnih radnji je utvrđeno da nema osnovane sumnje da su policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović zloupotrebili položaj. Tako je otklonjena sumnja da su povezani sa ukidanjem zabrane ulaska Veljku Belivuku u Crnu Goru.

– U Specijalnom državnom tužilaštvu povodom krivične prijave poslanika M.M. formirani su spisi predmeta protiv Z.L., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije. U toku izviđaja po navedenoj krivičnoj prijavi ovo tužilaštvo je prikupilo određene podatke i dokumentaciju. Po krivičnoj prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova – Državnog sekretara R.M., koja je podnijeta 13.10.2021.godine protiv službenice Uprave policije S.I., zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet koji je 14.10.2021.godine, nakon prikupljanja određenih podatka dostavilo ovom tužilaštvu radi ocjene da li postoji krivično djelo iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva. Postupajući po prijemu navedenih spisa, ovo tužilaštvo je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti dalo nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da uzme izjavu od E.B., te zatražilo određenu dokumentaciju od Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije. Analizom svih prikupljenih dokaza ocijenjeno da nema osnovane sumnje da su A.B. i S.Đ. koji su prethodno, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da se navedena lica puste na slobodu. Istovremeno obavještavamo javnost da će Specijalno državno tužilaštvo u navedenom predmetu koji je objedinjen, nastaviti postupak izviđaja i prikupljanje neophodnih podataka i dokaza, i o rezultatu istih blagovremeno obavijestiti javnost- rečeno je tada iz SDT-a.

Izvor: dan.co.me