Borovinić Bojović: Zalagaću se za bolji kvalitet rada i života svih zdravstvenih radnika

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović saopštila je da će i nemedicinski kadar u Crnoj Gori imati veliki povećanje zarada u iznosu od 17 odsto, navodeći da će se zalagati za dalje poboljšanje kvaliteta rada i uslova života svih zdravstvenih radnika u zemlji.

Ona je pres konferenciji saopštila da povećanje nemedicinskom kadru nije malo.

„Ne mislim da je dobro, niti lijepo, da nakon dvije godine ovako napornog rada medicinskog kadra, bilo kome bude krivo što je neko ko radi u zdravstvenom sistemu nagrađen povećanjem koje veće od onog koje su oni dobili. A svi su dobili. Zalagaću se za bolji kvalitet rada i života svih zdravstvenih radnika“, rekla je Borovinić-Bojović.

Što se tiče nemedicinskog kadra, ona smatra da to pitanje nije za nju bez obzira što oni rade u zdravstvenim ustanovama.

„Onaj ko radi kao pravnik, ekonomista, inženjer, obezbjeđenje ili ložač ulja u KCCG, u bolnici Berane, ili u katastru ili sudu ima potpuno iste uslove povećanja zarada. Ne mislim da neko ko radi kao pravnik u KCCG treba da dobije povećanje koje je predviđeno zdravstvenim radnicima, a nema završenu medicinsku školu ili Medicinski fakultet“, rekla je ministarka.

Govoreći o prijetnjima koje je dobila uoči Nove godine, Borovinić-Bojović je rekla da je slučaj u izviđaju, te da nije riješeno ko stoji iza tih prijetnji.

„Policija će sigurna sam odraditi svoj posao kako treba. Ne plašim se prijetnji, nastaviću da radim posao časno, kako treba“, rekla je ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor