Vatrogasci-spasioci dežuraju na najugroženijim područjima kako bi spriječili da se požari ponovo primaknu domaćinstvima

U nikšićkoj opštini 26 dana bukte požari na brojnim područjima, a od jutros je vatra zahvatila i nepristupačni teren u blizini mjesta Prenka u seoskoj mjesnoj zajednici Golija, piše portal RTCG. Komandir lokalne Službe zaštite i spašavanja, Slavko Tadić, rekao je agenciji MINA da su vatrogasno-spasilačke ekipe danonoćno na terenu i da se bore da sačuvaju kuće od vatrene stihije na najugroženijim područjima.

– Brojne su lokacije na području nikšićke opštine na kojima bukte požari ili su već ugašeni, od kojih je 90 odsto namjerno izazvano. Još ne uspijemo da u potpunosti ugasimo požar na nekoj od lokacija, a bukne drugi na drugom području oštine- rekao je Tadić.

image

foto RTCG

– foto RTCG

Vatrogasci-spasioci, kako je kazao, dežuraju na najugroženijim područjima kako bi spriječili da se požari ponovo primaknu domaćinstvima.

Tadić je podsjetio da je jučerašnji dan bio više nego dramatičan, jer su vatrogasci u posljednjim trenucima spašavali kuće, uz nemjerljivu pomoć Aviohelihopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP, Vojske, mještana i organizovanih građana.

 

Izvor: Dan