Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) na kojoj će biti određen datum kongresa i utvrđeni kriterijumi za izbor stranačkih delegata biće održana 5. juna, saznaje Pobjeda od više izvora iz SNP-a.

Sjednica je zakazana nakon što je predsjednik te partije Srđan Milić, pod pritiskom oponenata u stranci, prije svega predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića i poslanika Aleksandra Damjanovića podnio ostavku, iako mu je mandat trajao još dvije godine.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, kao protivkandidat Dragoslavu Šćekiću, čija je kandidatura izvjesna, u dijelu SNP-a bliskom Miliću pominje se bivša poslanica iz Bara Snežana Jonica.

“Jonica je bliska odlazećem predsjedniku stranke. Milić i dalje kontroliše Glavni odbor kao i većinu lokalnih odbora tako da bi, ukoliko stane iza njene kandidature, Jonica imala najviše šansi da postane novi predsjednik SNP-a”, rekao je izvor Pobjede.

Bivša poslanica Socijalističke narodne partije Snežana Jonica nije željela da komentariše mogućnost kandidature za predsjednicu te stranke.

“Nemam komentar”, kazala je kratko Jonica.