Boljke u Kotoru gradski prevoz i cijene taksi usluga

Ukupno 59 odsto svih izletnika koji su ove godine posjetili Kotor su oni koji su ujedno prvi put došli u Crnu Goru, a njihovi utisci su dominantno pozitivni, podaci su Turističke organizacije (TO) Kotor.

Po riječima direktorice LTO Ane Nives Radović, zamjerki posjetilaca drevnog grada ima, ali ih je sve manje.

Ona kaže da su se ključne primjedbe turista koji su u proteklom periodu anketirani, odnosile na gradske autobuske linije kojih, smatraju, nema dovoljno, i na cijene istih, ali i usluga taksi prevoza, za koje su naveli da su visoke.

“Bilo je i pojedinačnih slučajeva koji su se odnosili na zamjerke na račun neljubaznosti osoblja u određenim ugostiteljskim objektima ili, recimo prevara na račun obračuna cijena porudžbina. Svaku takvu situaciju smo u što kraćem roku gledali da saopštavamo vlasnicima objekata na čiji račun su pritužbe iznešene i proslijedimo dolaze ukoliko su ih turisti priložili. Dakle, namjera je da odmah rješavamo probleme, pa i one sporadične ili pojedinačne”,  kazala je Ana Nives Radović za Radio Kotor.

Ističe dobru saradnju sa privatnim sektorom; hotelijerima, ugostiteljima, agencijama, turističkim vodičima.

“Na zajedničkom smo zadatku jer je činjenica da ni grad, ni država ne mogu uraditi ništa ukoliko turistička privreda sama ne kreira kvalitetnu ponudu za turiste. Suština je da je razočaranje od strane turista ove godine bilo mnogo manje nego što je to bio slučaj prethodne godine, a izražena je tendencija da se postojeća ponuda još više unaprijedi, i to je ono što je posebno važno”, podvukla je Radović.

Ona očekuje značajan broj izletnika do kraja oktobra, a time i dužu postsezonu na šta, kako kaže, ukazuju i podaci hotelijera i izdavaoca privatnog smještaja, kao i najave dolazaka turista.

“U ovom dijelu godine sve je više posjeta, a jedan od razloga je svakako temperatura vazduha koja više pogoduje šetnji i obilasku grada. Po broju ostvarenih noćenja još sredinom septembra u Kotoru smo ostvarili ukupan broj noćenja iz prethodne godine, a to se dogodilo zahvaljujući dobroj predsezoni, kaže Radović.

Izvor: Dan/Radio Kotor