STIŽE POMOĆ ZA NAJTROFEJNIJI CRNOGORSKI FUDBALSKI KLUB

Bolji dani za Rudar: Niko nema čarobni štapić, ali biće bolje

Najtrofejniji naš klub (dvije titule, četiri Kupa) će od opštine Pljevlja u partnerstvu sa Rudnikom uglja dobiti do 70.000 eura kao interventnu pomoć za početak takmičenja u Telekom 1. CFL, koja startuje 3. avgusta.

Rudar može da računa i na sredstva od FSCG, a Elektroprivreda Crne Gore je takođe voljna da obezbijedi određenu sumu novca, pa bi “rudari” za jesenju polusezonu mogli da računaju na 100.000 eura (ili 20.000 eura mjesečno), a ukoliko se uključe mali sponzori finansije bi trebale da budu veće.

Tako će Rudar “preživjeti” do zime, a onda će se napraviti detaljan plan za oživljavanje pljevaljskog ponosa, koji sljedeće godine slavi 100. rođendan.

I upravo je na sastanku koji je vodio predsjednik opštine Igor Golubović dogovoreno da uprava kluba i fudbalski radnici do ponedjeljka 29. jula dostave detaljan budžet za kalendarsku 2020. godinu, kao i plan i program rada za naredni trogodišnji period.

Pored toga, u narednih par dana Pljevljaci moraju da riješe pitanje trenera i igrača, jer sezona počinje za devet dana. A taj najteži posao je pripao najboljem igraču u istoriji Rudara Damiru Čakaru. Čuveni bombarder je postavljen za sportskog direktora i pitaće se za sva sportska pitanja.

“Imamo mnogo problema, moraš da budeš lud i hrabar da bi se sve riješilo na pravi način. Praktično sedam dana pred prvenstvo moramo sve da rješavamo. To je izazov za mene”, rekao je Čakar za Dnevne novine.

Neko drugi bi se odmah povukao, ali ne i bivši vezista Rudara, Budućnosti, Borca, Partizana, Šateroa, Sutjeske, Sartida i Mogrena. Uhvatio se ukoštac sa problemima kao što se hvatao za slobodnjake.

“Moramo da budemo pametni koliko možemo u ovoj situaciji. Biće teško, jer nas čeka teška sezona. Obezbijedili smo te uslove da počnemo šampionat, da ne pukne sramota. Međutim, nemam čarobni štapić, niko ništa ne može da obeća, ali mislim da će da bude bolje”, jasan je 46-godišnji Pljevljak.

Čakar kreće u potragu za trenerom i prvotimcima. Trenutno treninge vodi vječiti “vatrogasac” Vuko Bogavac, dok opremu Rudara nose uglavnom omladinci uz par starosjedilaca. Postoji opcija da šef struke (p) ostane Nenad Vukčević, koji je vodio “rudare” prethodne polusezone.

“Polako. Ima poziva sa svih strana, ali Nenad je prethodne sezone u teškoj situaciji ostavio ekipu u eliti, tako da ta opcija postoji”, rekao nam je Čakar.

Da podsjetimo Rudar je u krizu zapao krajem prošle godine kada se dugogodišnji sponzor i jedno vrijeme predsjednik kluba Duško Šarić zvanično povukao, a prethodnu sezonu je jedva završio i to zahvaljujući finansijskoj podršci opštine Pljevlja u iznosu od 100.000 eura.

Sada neki povoljniji vjetrovi duvaju pod Golubinjom.

Izvor: Dnevne novine