Beranska glavna ulica će u nedjelju u 20 sati biti poprište meča u šest rundi između jedne od legendi beranskog boksa Mirsada Meca Ramusovića i trostrukog profesionalnog šampiona Mađarske u kategoriji do 80 kilograma Misa Halasa.

Tako će, nakon dugo vremena, Beranci imati priliku da vide profesionalnu boksersku borbu. Ramusović je izrazio oduševljenje jer se meč održava u gradu u kojem je ponikao i gdje je naučio prve tajne plemenite vještine. Kao dječak je Mirsad počeo da se bavi boksom kod Baća Milovića, nakon čega je nastupajući za beogradski Radnički, Crvenu zvezdu, podgoričku Budućnost i Njemačku, gdje se otisnuo u profesionalne vode i bio prvak pomenute države, na više od 180 mečeva pretrpio svega 15 poraza. Ramusović je pobjeđivao neke od najvećih imena jugoslovenskog boksa poslednje decenije 20. vijeka, a bio je višestruki prvak Crne Gore i SR Jugoslavije, čiji je bio reprezentativac.

Pripreme sam počeo početkom juna u Baru. Mislim da sam u potpunosti spreman da prikažem dobar boks i nadam se na kraju podijelim slavlje sa svojim sugrađanima. Vjerujem da će svi koji budu gledali meč uživati jer je i Misa veoma kvalitetan borac. U pripremama su mi pomagali trener Đani i Vesko Čejović. Zbog ukazanog povjerenja ljudi iz Opštine i Sekretarijata za sport, bez kojih ovaj projekat ne bi bilo moguće organizovati imam obavezu više da dam sve od sebe i obradujem svoje navijače i sugrađane – rekao je Ramusović.