Funkcioner Demokratskog fronta i odbornik Demokratske narodne partije u SO Pljevlja Vladislav Bojović, kaže da je Termoelektrana Pljevlja i nakon izazvane ekološke katastrofe nastavila da ispušta otrovne supstance u rijeke.

On kaže kako državna i lokalna vlast pokušavaju da zataškaju najnoviju ekološku katastrofu u Pljevljima i ističe kako to ne može da prođe.

“Naivni će se zapitati kako je to moguće. Odgovor glasi: Termoelektrana nema gdje da odlaže ovu otrovnu tečnost osim u rijeke. Takvo je tehničko-tehnološko rješenje na postrojenju već godinama, s tim što se nekada ispušta manja, a nekada veća količina hemikalija. Na dostavljenom snimku se jasno vidi kako se, već godinama, hemikalije iz Termoelektrane ispuštaju u rijeke”, naveo je Bojović u saopštenju.

Državna vlast i Elektroprivreda se nijesu izdvoje sredstva za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda iz Termoelektrane, niti su najavili da će to ikada uraditi, pa je nastavljeno po starom, rekao je on.

“Naglašavamo, u slivu rijeka Vezišnice i Ćehotine, koja se opet uliva u Taru, desila se ekološka katastrofa nesagledivih razmjera koja nije proizvela samo pomor ribe, već je dugoročno zatrovan čitav eko sistem,” istakao je Bojović.

 

 

izvor: rtcg.me