Blokirano odlaganje komunalnog otpada u Rujištu Beranama,da li se ponavlja Beranselo?

0
350

Usljed blokade istovara komunalnog otpada na Privremenom odlagalištu u Rujištu, kamioni Komunalnog preduzeća „Berane“ odvoze sakupljeni otpad na deponije u drugim opštinama, potvrdio je saznanja Espone Savo Vučetić – direktor Komunalnog preduzeća. On je u telefonskom razgovoru saopštio da se sakupljeni otpad odvozi u druge opštine, što će dodatno koštati preduzeće kojim rukovodi, Opštinu i sve građane Berana.

„Mada nijesmo krivi što preduzeće „Crna Gora put“ nije obavila dogovoreno asfaltiranje do kada je bilo precizirano, blokadom odlaganja otpada na Odlagalištu u Rujištu, najviše smo pogođeni mi. Koliko sam informisan, dio mehanizacije tog preduzeća se već nalazi na tom putnom pravcu i nadam se da će asfaltiranje biti brzo završeno. No, bez obzira na dodatni problem u funkcionisanju koji je izazvan blokadom, to se nije osjetilo i neće se osjetiti u komunalnoj higijeni grada. Ulice se uredno čiste, kontejneri prazne i mi nećemo dozvoliti situaciju iz perioda vladavine DPS-a, kada je grad bio zatrpan smećem. Kao i do sada, grad će biti čist i u narednom periodu“, istakao je Vučetić.

                    Privremeno odlagalište u Rujištu, foto:Portal sjevercg

On je izrazio zahvalnost i lokalnim upravama opština iz okruženja, koje su, kako je naveo, priskočile u pomoć beranskoj lokalnoj upravi i dozvolile Komunalnom preduzeću da, privremeno, odlaže sakupljeni otpad na njihovim odlagalištima.

Podsjetimo, Espona je 31. maja najavila da će mještani Rujišta od prvog juna blokirati odvoženje komunalnog otpada na Odlagalište u tom mjestu.

Oni su tada u telefonskom razgovoru saopštili Esponi da se beranska lokalna uprava obavezala da će do 31. maja asfaltirati dodatnih kilometar i po puta prema Rujištima.

„Kako do danas nijesu ni krenuli sa asfaltiranjem, od sjutra ni jedan kamion neće moći da istovari otpad u Rujištima. Dosta nam je više njihovih prevara i mi od sjutra započinjemo blokadu”, saopšteno je Esponi.

                    Privremeno odlagalište u Rujištu, foto:Portal sjevercg

Treba reći da su mještani Rujišta do sada, u nekoliko navrata blokirali odlaganje komunalnog otpada na Privremenom odlagalištu, nezadovoljni neispunjenim obećanjima ili slabo obavljenim asfaltiranjem dijela puta prema njihovom mjestu.

Takva situacija je bila i krajem aprila, kada je Espona pisala i o problemu sa već asfaltiranim dijelom puta, u dužini od jednog kilometra, koji je, do sada, zbog slabo urađenog posla, već tri puta asfaltiran.

Inače, od samog otvaranja Privremenog odlagališta komunalnog otpada u Rujištu, pojavljuju se problemi sa realizacijom dogovora između lokalne uprave i mještana tog mjesta, o čemu je Espona pisala u više navrata.

Izvor:Porta espona