Blokada računa opština Bijelo Polje, Berane i Pljevlja ugroziće zaposlene i socijalne slučajeve

Nevladina organizacija Euromost pozvala je Poresku upravu, da nađe način kako da naplati dug od opština Bijelo Polje, Berane i Pljevlja, jer smatraju da će blokada ugroziti veliki broj zaposlenih u ovim opštinama, kao i domaćinstva koja zavise od socijalne pomoći.


                                                                                      Bijelo Polje(Foto: rtcg.me)

Nama je jasno da u ovim opštinama neće biti ugroženi funkcioneri, sekretari, predsjednici i oni koji primaju plate po hiljadu eura i koji prihoduju iz drugih izvora, ali šta je sa onima koji preživljavaju sa 200 ili 300 eura,“ navodi se u saopštenju ove nevladine organizacije.

Oni su apelovali na Vladu Crne Gore da hitno nađe rješenje, jer kako kažu, ekonomska situacija na sjeveru Crne Gore je prilično teška i građanima je potrebna pomoć u hrani i ogrijevu s obzirom na to da je zima tek počela.

„Smoloviću, Šćekiću i Džačiću poručujemo, da sve preduzmu kako se ne bi pogoršala ekonomska situacija u njihovim opštinama u jeku zime, jer će se i njih trojica susresti sa građanskim protestima ispred njihovih uprava“, navodi se u saopštenju Euromosta.

Iz ove nevladine organizacije očekuju od nadležnih kako u lokalnoj, tako i u državnoj administraciji da će im građani Crne Gore biti na prvom mjestu i da neće dozvoliti blokiranje računa opština na sjeveru jer bi to dovelo već ugrožene građane na rub egzistencije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor