Osnovno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj protiv blagajnice Skupštine T. Č. zbog sumnje da je falsifikovala desetine putnih naloga tokom 2015. i tako pričinila štetu za državni budžet koja se procjenjuje u iznosu od 180.000 eura, piše Pobjeda.

Pobjedi je iz Osnovnog tužilaštva saopšteno da je u istrazi o zloupotrebama u Skupštini po krenut izviđaj protiv T. Č. ali ne saopštavajući njenu funkciju u toj instituciji.

“U predmetu formiranom protiv T. Č. zbog produženog krivičnog djela pronevjera i falsifikovanje isprave u toku je izviđaj navodi se u odgovorima Osnovnog tužilaštva”, koji su dostavljeni Pobjedi.

Fiktivni nalozi ispisani su na imena bivših poslanika Nikole Gegaja, Maide Bešlić, Husnije Šabovića, Zane Filipović, Radojice Zivkovića, Srđana Perića, Snežane Jonice, Danka Šarančića, Šefkije Murića, Novice Stanića, Nevena Gošovića, Obrada Gojkovića, Mića Orlandića, Rešida Adrovića, Radosava Nišavića.

U nekim nalozima, koji su pod lupom istražitelja, navedeno je da su pojedini bivši poslanici bili u isto vrijeme na dva različita mjesta. Niko od njih nije putovao u destinacije koje su navedene u spornim nalozima. Podsjećamo, Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore u decembru je 2016. formirao internu komisiju koja je detaljnijim uvidom i kontrolom finansijske dokumentacije konstatovala moguće zloupotrebe skupštinskih sredstava. U istrazi o zloupotrebama saslušan je veliki broj svjedoka.