“Put stvaranja stabilne Crne Gore utemeljene na evro-atlanskim vrijednostima je san koji još uvijek sanjamo. I koji ćemo dosanjati samo ukoliko gradimo demokratsku i pravednu državu i društvo solidarnosti, zajedništva i tolerancije, bez obzira na svaku vrstu pripadnosti ili opredjeljenja”, kazali su Liberali iz Bijelog Polja.

Liberalna partija kao nasljednik politike Liberanog saveza iz 1990-ih godina, bila je dio pobjedničkog bloka “Za nezavisnu i evropsku Crnu Goru” 2006. godine.

Svojim zalaganjem i djelovanjem,  nakon toga datuma liberali su nastojali da u temelje društva ugrade progresivne ideje slobodnog pojedinca, slobodne ekonomije, tolerancije i građanskog društva.

“Na nekim od takvih liberanih temelja i ideja danas i počiva država Crna Gora. Za veći dio njih nastavljamo da se borimo zajedno sa građanima, upotpunjavajući na kvalitetan način okvir koji smo stvorili povratkom suvereniteta Crne Gore.Jasno je da naša zajednička misija tim činom nije i dovršena, štaviše, ona je te majske noći 21. maja 2006. godine tek otpočeta. Danas, nakon perioda od jedanaest  godina, nema dileme da je tako. Odluka kojom smo svoju sudbinu uzeli u sopstvene ruke označila je period suočavanja sa budućnošću za koju smo odgovorni samo mi”, istakli su oni.

Svi građani, kažu liberali, treba sa ponosom ali i sjetom da se sjete tog velikog datuma 2006. godine.

“Uradili smo tada svi jednu veliku stvar. Da li smo izdržali na takvom prvom putu svih ovih godina? Čini mi se da i nijesmo baš najbolje. To nije razlog da odustajemo i uništimo ideju koju su generacije sanjale a mi je ostvarili, već da baš zato, upregnemo sve snage i mijenjamo nešto, pred nama i veliki, ali dostižni ciljevi uspostavljanja države socijalne pravde i utemljenja vladavine prava koji će ujedno značiti istinsku stabilnost Crne Gore. Mi liberali smo uvjereni  da ćemo gradeći državu u svim njenim segmentima ukorijeniti političku kulturu u kojoj je država iznad svake partije i u kojoj svaki pojedinac ima jednake šanse u potrazi za srećom”, kazali su iz OOLP Bijelo Polje.

Međusobno poštovanje, tolerancija i razumijevanje jedno su od glavnih obilježja vjekovne tradicije Bijelog Polja, grada čija je istorija sastavni dio evropskih tokova.

“I danas Bijelo Polje njeguje i uspostavlja brojne oblike međunarodne saradnje, predstavljaući tako pozitivan primjer u crnogorskim okvirima i doprinoseći perspektivama razvoja naše države. Uvjereni sam da će Bijelo Polje svojim tradicionalnim vrijednostima, turističkim i kulturnim bogatstvom i budućim razvojem značajno doprinijeti  prosperitetu, ne samo grada i sjeverne regije, nego i cijelokupne Crne Gore”, zaključeno je u čestitki OO LP Bijelo Polje koju je potpisao Predsjednik OO LP Samedin Agović