Bjelopoljski DPS ovih dana poziva svoje nevladine organizacije da predlažu njihovog kandidata, snahu jednog visokog funkcionera DPS za člana Savjeta Radija Bijelo Polje, iako to mjesto pripada NVO.

      Foto:Facebook Vijesti BP- Članovi Savjeta Radija BP

Iz bjelopoljskog civilnog sektora za portal sjevercg povodom jurišanja DPS-a na mjesto člana Savjeta Radija Bijelog Polja koje pripada NVO sektoru su kazali, da su upoznati sa cijelom situacijom i da očekuju od bjelopoljskog DPS-a, kao i predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, predsjednice Skupštine Bijelo Polje Nemše Omerhodžić i pojedinih članova sadašnjeg Savjeta koje je postavio DPS, da prekinu da pretiskaju njihove NVO da predlažu snahu njihovog partijskog kolege i visokog funkcionera DPS-a za člana Savjeta Radija Bijelog Polja.

Kako kažu taj savjet već kontroliše DPS, ali da imaju saznanja da im je to mjesto bitno zbog honorara od 150. eura koji se isplaćuju članovima Savjeta Radija Bijelog Polja.

DPS gubi u Bijelom Polju mnoga vodeća mjesta na državnim lokalnim ustanovama, a što je razlog da se sada prestrojava i zauzima druga mjesta koja im ne pripadaju, a koja će zauzeti njihovi članovi porodica. Takodje, navode da su u saznanju da je snaha visokog DPS funkcionera već zapošljena, ali da će im značiti ovo 150 eura, jer joj sadašnja plata nije dovoljna,navode iz bjelopoljskog civilnog sektora.

Radio Bijelo Polje preko 15.godina vodi i kontroliše porodica bivšeg direktora DPS-a i bivšeg ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, gdje je prvo miloševićeva  rodjena sestra  Zagorka Duda Rabrenović vodila ovaj radio, dok joj je njen sin Dragić Rabrenović bio glavni i odgovorni urednik, nakon toga je Zagorka prešla na mjesto savjetnice bivšeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, dok je njeno mjesto zauzeo njen sin Dragić Rabrenović, koji je na njegovo mjesto glavnog i odgovornog urednika postavio svoju suprugu Andrijanu Rabrenović i naredna dva mandata obavljao posao direktora radija.

Nakon što je Dragiću Rabrenoviću 2020.godine  istekao drugi mandat, isti je prešao na mjesto pomoćnika direktora opštinske Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije, a na njegovo mjesto za direktora ovog radija je postavljena od strane sadašnjeg Savjeta Radija Bijelog Polja njegova supruga Andrijana Rabrenović.

Agencije za sprečavanje korupcije je 2018.godine utvrdila, da je Dragić Rabrenović, dana 03.02.2016. godine imenovan na javnu funkciju direktora Lokalnoh javnog emitera Radio Bijelo Polje, dok je njegova supruga- bračni drug bila zaposlena u Radiju Bijelo Polje, a što je kako je tada navela kroz svoju Odluku, suprotno odredbama člana 7 Zakona o sprečavanju korupcije, a u vezi sa članom 17, 40 i77 Zakona o elektronskim medijama i članom 46 Statuta Lokalnog javnog emitera Radio Bijelo Polje.

       Odluka Agencije za sprečavanje korupcije

Medjutim ta Odluka se nikada nije sprovela, iako je Agencija posebno tražila od Skupštine Opštine  Bijelo Polje kao osnivača ovog radija da povodom toga pozove na odgovornost sadašnji Savjet Radija Bijelog Polja, ni to se nije desilo.

Dragić Rabrenović je i pored Odluke Agencije za sprečavanje korupcije, ostao da obavlja do 2020.godine mjesto direktora Radija Bijelo Polje, a što mu je dozvolio i sadašnji Savjet ovog radija, koji je njegovim odlaskom postavio njegovu suprugu na mjesto direktora.

       Odluka Agencije za sprečavanje korupcije

Interesantno, da se sve ovo dešava toliko godina pred očima čitave bjelopoljske opozicije koja nikada nije reagovala, što znači da su podržali ovakav izbor.

    Odluka Agencije za sprečavanje korupcije

Takodje, dolaskom Petra Smolovića na mjesto predsjednika Opštine Bijelo Polje, ovom radiju je povećan budžet sa 160.000 eura na 220.000 eura.

Skupština Opština Bijelo Polje je Javni poziv za mjesto člana Savjeta Radija Bijelo Polje objavila 11.septembra, nakon što je predstavnik NVO Zdravko Janjušević podnio ostavku i Javni poziv će trajati 45.dana.

U Savjet Radija Bijelog Polja su: Vojislav Kljajević, Bojana Brajić, Blagoje Vujisić i Amel Pilica.