Organizovano je i jezičko putovanje, u okviru kojeg su učenici učestvovali u različitim aktivnostima upoznavanja jezika.

Učenici Srednje elektro-ekonomske škole tokom protekle sedmice brojnim aktivnostima pridružili su se obilježavanju Evropskog dana jezika. Profesorica engleskog jezika Slavka Lakčević kazala je da je ponosna, jer su uspjeli u svojoj misiji.

-Evropski dan jezika obilježava se 26. septembra, a ove godine je 20 godina od kada je počeo da se obilježava ovaj značajan datum, tako da smo proslavili godišnjicu. Mi smo u školi organizovali petodnevnu “proslavu“ pod nazivom “Koja je vaša moć jezika“ i nalazimo se na svjetskoj mapi događaja, na šta smo veoma ponosni, čak se na sajtu Evropskog dana jezika može i glasati za naše aktivnosti-kazala je profesorica Lakčević

Naglasila je da su zajedno sa učenicima slavili raznolikost – a ne razlike.

-Tokom sedmice učenici su imali izložbu radova, a čas francuskog jezika i književnosti održala je profesorica Miladinka Šestović. Organizovano je i jezičko putovanje, u okviru kojeg su učenici učestvovali u različitim aktivnostima upoznavanja jezika, a zatim je učenica  Ema Gođirov predstavila grčki jezik. Održan je i čas ruskog jezika sa profesoricom Verom Joksimović. Organizovan je i kviz poznavanja znakovnog jezika, koji je izazvao veliko interesovanje kod učenika. Gostovala nam je i profesorica Aleksandra Simović, koja je održala čas njemačkog jezika. Profesorica Nataša Zejak motivisala je učenike da počnu da uče italijanski jezik, a na jednom od časova imali smo istraživanje mogućnosti učenja stranih jezika u našem gradu- podsjetila je Lakčević.

Učenici su u okviru viber grupe glasali za najbolji rad, a najviše glasova osvojila je Ema Ljuca za rad “Poliglote“. Ema je kazala da je srećna jer je učestvovala u obilježavanju Evrospkog dana jezika.

-Ja sam izdvojila da pišem o Novaku Đoković  i zaista sam srećna jer je meni pripala nagrada. Tokom petodnevnog obilježavanja Evropskog dana jezika dosta novog smo naučili, družili se i stekli nova znanja. Vjerujem da ćemo se i naredne godine okupiti u još većem broju- istakla je Ljuca

Škola Oksford centar poklonila je kurs engleskog jezika jednom učeniku, u vrijednosti 200 eura, a putem “kruga sreće“. Ta nagradu je pripala  učenici Hani Džogović.

Svi učesnici dobili su i sertifikat o učešću.

Izvor: dan.co.me