Bjelopoljcu produžen pritvor zbog prijetnji policajcu

Prema optužnici VDT-a, on je prilikom pretresa prijetio policijskim službenicima da će ih ubiti, što proizilazi iz iskaza oštećenih službenika H.I. i B.S., koji su naveli da je okrivljeni R. R. uputio prijetnje B.S. „ubiću te što si me probudio” i „da sam imao pištolj, ubio bih te”.

Apelacioni sud potvrdio je odluku prvostepenog suda kojim je odbijeno ukidanje pritvora Bjelopoljcu R.R. (57), osumnjičenom za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prema optužnici VDT-a, on je prilikom pretresa prijetio policijskim službenicima da će ih ubiti, što proizilazi iz iskaza oštećenih službenika H. I. i B.S., koji su naveli da je okrivljeni R. R. uputio prijetnje B.S. „ubiću te što si me probudio“ i „da sam imao pištolj, ubio bih te“, a oštećenom H.I. „ubiću te, ubiću te, ubiću te“, nakon čega se oštećenom B.S. ponovo obratio upućujući mu prijetnju „zapamtićeš me“. U odluci se navodi da mu je pritvor produžen, između ostalog, zbog opasnosti da bi mogao izvršiti krivično djelo kojim prijeti i stoga je žalba odbrane odbijena kao neosnovana.

Iz iskaza oštećenog H.I. proizilazi da je kritičnog dana po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju sa kolegama B.S., T.S. i F.N. pošao do kuće okrivljenog R. R.. Nakon ulaska u kuću, okrivljeni R.R. se obratio B.S. riječima „ko si ti“, nakon čega mu se on predstavio. R.R. mu je nakon toga rekao: „Za ovo će da zna direktor Uprave policije. Sada je nova vlast, direktor je Z. B., a on je opasan“. Potom mu je povišenim tonom uputio riječi „probudio si me, ubiću te“. H.I. se nakon toga obratio okrivljenom pitanjem koga će da ubije, a on mu je povišenim glasom rekao „tebe“ i krećući se prema njemu rekao „ubiću te, ubiću te, ubiću te“, a zatim i „udari me, u mojoj kući si, udari me“. Potom se obratio B.S. riječima „da sam imao pištolj kada si me probudio, ubio bih te“ – piše u obrazloženju Apelacionog suda.

Kako se dalje navodi, osnovana sumnja da je okrivljeni počinio ostala krivična djela za koja se tereti proizlazi iz dokaza prikupljenih u postupku istrage, zapisnika o pretresanju stana i drugih prostorija, iskaza oštećenih H. I. i B.S., izvještaja Forenzičkog centra o balističkom vještačenju, izvještaja Forenzičkog centra Danilovgrad o hemijskom vještačenju i nalaza i mišljenja vještaka specijaliste sudske medicine.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE