Sudija u sudu za prekršaje u Bijelom Polju Ahmet Međedović donio je rješenje kojim je kaznio sa 15 dana zatvora Bjelopoljca M.B. (56).

Tu kaznu, kako je navedeno, dužan je izdržati u roku od 15 dana po pravosnažnosti rješenja.

Okrivljeni je obavezan da na ime troškova postupka uplati paušalni iznos od 30 eura, u roku od 15 dana po pravosnažnosti rješenja.

Okrivljeni se tereti da je 26. februara u 20 sati, u Ulici industrijskoj učestvovao u javnom saobraćaju upravljajući automobilom „suzuki” (BP AV 133).

Na zahtjev policijskih službenika odbio je da se podvrgne ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i aparata (alkometra) radi provjere prisustva alkohola u organizmu.

Time je, kako se navodi, počinio prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

U obrazloženju odluke navedeno je da je prema okrivljenom izrečena kazna zatvora u trajanju 15 dana uz određenje tri kaznena boda i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Olakšavajuće je to što je okrivljeni priznao djelo, dok je otežavajuća činjenica da je u posljednjih dvije godine prekršajno kaznjavan iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Izvor:CDM