Bjelopoljci osvojili 19 medalja na MOSI igrama u Sokocu

Na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Sokocu, na kojima učestvuje 2400 sportista iz 27 opština sa tromeđe, sportisti iz Bijelog Polja osvojili su sljedeće medalje:

Atleticari Bijelog Polja koju čini mlada juniorska ekipa, pojačana sa dvije iskusne atletičarke, osvojili su 14 medalja, od čega: 5 zlatnih, 7 srebrenih i 2 bronzane. Ženska i muška ekipa je osvojila ekipno drugo mjesto iza domaćina Sokoca. Ostali sportovi su takođe imali zapažen uspjeh: Biciklizam – srebrena medalja, odbojka na pijesku – zlatna medalja, tenis – srebrena medalja, stonoteniseri – zlatna medalja. Ženska planinarska ekipa osvojila je bronzanu medalju, dok je muška bila peta. Rukometaši su razigravali od 4. do 6. mjesta,  rukometnu ekipu čini juniorski sastav RK “Jedinstva”. Podsjecamo da su pet rukometaša RK “Jedinstvo” članovi reprezentacije Crne Gore u rukometu na pijesku, i trenutno se nalaze na prvenstvu koje  se održava u Poljskoj. Reprezentaciju u svojstvu selektora predvodi bjelopoljac Zeljko Rmandić.
MOSI igre se završavaju sjutra, kada će se na ceremonijalu spustiti zastava MOSI igara, koju će preuzeti sljedeći domaćin Igara 2020, Opština Nova Varoš.