Bjelopoljci još jednom pokazali humanost

Humanitarni koncert „Bijelo Polje za Jovana” održan je sinoć u Bijelom Polju. Građani Bijelog Polja su kupovinom karata i donacijama pomogli u prikupljanju sredstava za liječenje osmogodišnjem sugrađanina Jovana Zejaka, koji je obolio od leukemije.

Pored hora Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Bijelog Polja, D-moll škole pjevanja, nastupili su Gradski hor, pjevački duo M & M, KUD “Tekstilac” i TO ”Bjelopoljski tamburaši”.

Inicijativa za održavanje koncerta je potekla od uposlenih u Centru za kulturu, kazao je direktor te ustanove Milko Kovačević .

“Bijelo Polje je još jednom pokazalo svoju prepoznatljivu humanost. Animirali smo lokalnu upravu i druge ustanove i preduzeća i vjerujemo da će ovaj skromni doprinos pomoći Jovanovo ozdravljenje”.

Direktor Centra za socijalni rad Admir Mustajbašić kazao je da je otac malog Jovana, Tihomir, korisnik tuđe njege i pomoći, ali ne i socijalne pomoći jer je korisnik penzije.

“Mi pratimo njegovu situaciju već godinama i redovno mu se dodjeljuje jednokratna pomoć”, kazao je on, dodajući da će Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Centar za socijalni rad obezbijediti određena sredstva za Jovana.

“Drago nam je što se pozivu za humanitarni koncert odazvao veliki broj učesnika i građana.  Svi zajedno želimo brzo ozdravljenje malom Jovanu”, kazao je profesor u školi Osnovnog muzičkog obrazovanja Miloš Vojinović

Svi koji žele da pomognu Jovanu, novac mogu da uplate na žiro račun Tihomira Zejaka kod NLB banke: 530-0700100079943-08.