SJEVERNI REGION

Bjelopoljac Baošić se kvalifikovao na Evropsko prvenstvo

Poznati sportista iz Bijelog Polja Blagoje Baošić dokazao je i ovoga puta da bez razloga ne nosi titulu crnogorskog i evropskog šampiona. Na otvorenom prvenstvu Crne Gore koje je odrzano u Kolašinu, Baošić je podignuvši 225.5 kg napravio nove norme koje ga kvalifikuju za prvenstvo Evrope u Turskoj.

Baošić oborio dva rekorda u kategoriji do 100kg osvojivši dvije zlatne medalje. Nema sumnje da će ovaj bjelopoljski Herkul dostojno predstavljati svoj grad i državu. Ovaj rođeni sportista i borac kojem ni teške povrede koje je imao prethodnih godina u jeku karijere, nisu slomile sportski duh nastavlja sa podvizima pa i dalje ruši sve rekorde.
– Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku opštine Petru Smoloviću koji je uvijek bio uz mene i koji mi je pružio važnu i nesebičnu podršku. Pošto treniram u prostorijama Kluba Euro Gym čiji je vlasnik sportski radnik Vlatko Kljajević ovim putem mu se srdačno zahvaljujem. Imajući u vidu da su pripreme za ovaj vid takmičenja dosta skupe i iskreno se zahvaljujem mnogim Bjelopoljcima koji su to prepoznali i pružuli mi značajnu podršku a medju ostalima Ramizi Idrizović koja mi je pomogla u liječenju ozbiljne povrede lakta, ostalim sponzorima Kafe Clik, ćevabdžinica Kod Senča, cafe Baron, Bis Berane, Hemingvej kafe, Aka trejd, pab Biblioteka, Kamel marketi.
Mnogi moji prijatelji nisu ni slutili da mogu ikada posle saobraćajne nesreće tako brzo da se povratim ovom sportu. Naravno, mojoj odluci da nastavim takmičenja najviše je zaslužna velika volja i moja velika ljubav prema ovom sportu, zaključio je Baošić.

Da je Blagoje svojevrsni fenomen, govori i podatak da je samo par mjeseci nakon saobraćajne nezgode u kojoj je zadobio teške tjelesne povrede, 19. avgusta 2018. postigao nevjerovatan podvig na državnom takmičenju Kupa u Mojkovcu- ponovo oborivši crnogorski rekord u bench presu i powerliftingu. Blagoje je tada u kategoriji do 90 kg Baošić je podigao 210 kg što je za 10 kg bilo više od dotadašnjeg crnogorskog rekorda.

Inače, Baošić je prvak Balkana u powerlifting-u i bench press-u, a osvajač je i srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u powerliftingu održanog 2016. u Knjaževcu po GPC pravilima.

U Sarajevu je u martu 2016. godine u konkurenciji 113 takmičara, osvojio dvije zlatne medalje i još tada postavio novi crnogorski rekord.Baošić je podigao tada podigao 195 kg sa opremom i za pet kilograma je oborio važeći crnogorski rekord, koji je ranije držao Miloš Ćećanović od 2008. godine, da bi iste godine u septembru u Kolašinu postavio novi rekord od 200 kg.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina i član je kluba ‘’Eurogym’’ iz Bijelog Polja.