Poznatom crnogorskom slikaru  Milutinu Obradoviću danas će u Rimu biti uručena prestižna nagrada  za savremeno umjetničko stvaralastvo „Mikelanđelo Karavađo“.

Obradović je, kako je kazao, jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovakvo priznanje.

Nagrađeno umjetničko djelo slikara iz Bijelog Polja pod nazivom  “Ukras moga neba” biće izloženo u Bramanteovoj Palati u Rimu.

Obradović je, kako je kazao, jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovakvo priznanje.

“Ovo je veliki doprinos za likovni život Crne Gore koji dobija i evropski karakter, jer je preslikano u jedinstvenom priznanju koje je najveće u Evropi”, kazao je umjetnik.

Za nagradu je imenovan prije 30 dana, kada je dobio i pozivno pismo od strane italijanske akademske organizacije “ASS.SOCIO CULTURALE EA EDITORE“, a ceremonija dodjele počinje u večernjim časovima.

“Ova nagrada zvana „International Award Caravaggio Expirience“je jedinstveno priznanje posvećeno veoma striktnom broju umjetnika, koji će imati čast da izlože svoja djela u Rimu, baš u Bramanteovim halama, koje se nalaze na trgu Popolo, pored Crkve Santa Maria del Popolo. Upravo u ovoj crkvi se možete diviti Karavađovim najvećim djelima, između kojih se može naći i Raspeće Sv. Petra”, kazao je umjetnik.

Sama ceremonija traje 4 dana i biće  propraćena posjetom važnih ličnosti iz političkog i kulturnog života Rima, Italije i svijeta.