Pred punim gledalištem sinoć je na Kanli Kuli izvedena premijera opere “Karmen” Žorža Bizea, koja je obilježila ovogodišnji Operosa Montenegro Opera Festival.

Među mnogobrojnim ljubiteljima klasične muzike su bili i predstavnici Vlade, Ministarstava, Opština, kao i diplomate, prijatelji i podrška Operosa Festivala.

Osnivač Operosa festivala, finski mecosopran Katherine Haataja je u riječima dobrodošlice navela da je velika čast što sarađuju sa Opštinom Hecreg Novi, Turističkom organizacijom Herceg Novi i Herceg Festom u stvaranju jedinstvenog nacionalnog operskog događaja u Crnoj Gori.

Zatim se predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić obratio publici ponosan zbog podrške i saradnje u kulturnom događaj kao što je Operosa Montenegro Opera Festival.

Neposredno prije početka performansa, održan je VIP koktel za državne zvaničnike i predstavnike institucija kao i Operosa prijatelje i podršku.

Operosa svake godine nastoji da premaši prošlogodišnju produkciju.

Sa oko 60 ljudi na sceni koji obuhvataju orkestar od 40 muzičara, hor od 16 članova, 10 operskih pjevača i zanosnu Karmen, umjetnički tim se pobrinuo da svaki detalj bude perfektan na sceni, pa je reditelj Martin Lloyd-Evans premašio očekivanja.

Osim po sceni, učesnici su se kretali po cijeloj Kanli Kuli tokom performansa, i nailazili na uzbuđenje publike koja je oduševljenje iskazivala gromoglasnim aplauzom.

Operosa Montenegro orkestar briljirao je pod vođstvom maestralnog Eralda Salmierija.

Večeras se na Kanli Kuli očekuje drugo izvođenje opere Karmen od 21 sat.

Ulaznice se mogu kupiti na Kanli Kuli, cio dan, sve do početka performansa kao i online preko Eventima.

U okviru [email protected] projekta, ulaz za mlađe od 18 godina je slobodan.

Izvor: AntenaM