Članovi kluba mladih „euromosta” juče na sastanku u cb bijelo polje razgovarali o pripremi velike manifestacije, ,,bjelopoljsku biciklijadu”, koja će se održati 22.septembra na Medjunarodni dan bez automobila.

Članove Kluba mladih „Euromosta” juče je u Centru bezbjednosti primio načelnik Miloš Bulatović sa saradnicima. Sastanku su prisustvovali i načelnik Komunalne policije Dušan Drašković i direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović.

Razgovarano je o bezbjednosti i pravilima u saobraćaju, kao i o zajedničkoj organizaciji bjelopoljske „Biciklijade”, koju će mladi „Euromosta” organizaovati 22. septembra na Međunarodni dan bez automobila, uz pomoć CB Bijelo Polje.

Bulatović je izrazio zadovoljstvo posjetom članova Kluba mladih. Istakao je, između ostalog, da su svjesni činjenice da Bijelo Polje nema biciklističke staze, kao i da će, u saradnji s lokalnom upravom, učiniti sve da unaprijede postojeće stanje.

Samira Sijarić, koordinatorka za životnu sredinu u Klubu mladih „Euromost”, zahvalila je na gostoprimstvu i navela da su prije sastanka održali i jedan ekološki čas u prostorijama NVO „Euromost”. Čas je predviđen kroz realizaciju projekta „Biciklom kroz životnu sredinu”, koji finansira Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

U sklopu projekta obezbijedili smo bicikla kojima smo danas došli u posjetu. Kroz projekat, koji će trajati pet mjeseci, mladi su izabrali bicikl, kako bi podigli nivo svijesti učesnika u saobraćaju i ukazali na značaj očuvanja zdrave životne sredine. Cilj je i da se građanima Bijelog Polja ukaže na značaj masovnije upotrebe bicikla u saobraćaju – istakla je Sijarićeva.

Ona je ponovila da je razlog posjete Centru bezbjednosti Bijelo Polje, pored ostalog, i „Biciklijada”, koju organizuju 22. septembra na Međunarodni dan bez automobila.

Organizovaćemo „Biciklijadu” uz pomoć CB Bijelo Polje i biće to najmasovnija biciklijada u Crnoj Gori. Na taj način, pored ostalog, promovisaćemo i svoj grad, kao i sjever Crne Gore. Ovaj sastanak je dobar primjer kako treba da policajci i građani rade zajedno, odnosno da na različite kreativne načine rješavaju probleme na nivou lokalne zajednice. Ove zajedničke aktivnosti biće i dobar primjer kako treba da izgleda jedna lokalna zajednica – kazala je Samira Sijarić.

Izvor:Dan