Bijelo Polje se pridružilo kampanji protiv nasilja nad ženama pod nazivom ,,Milijarda pleše“

Bijelo Polje se pridružilo kampanji protiv nasilja nad ženama pod nazivom ,,Milijarda pleše“

Jučer je na gradskom trgu u okviru kampanje ,,Milijarda pleše“ organizovana  manifestacija, koja promoviše borbu protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Opštinske kancelarije za rodnu ravnopravnost.

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Bijelo Polje Saida Čikić kazala je da se svake godine na ovaj dan plesom širom svjeta   iskazuje protest zbog nasilja nad ženama.

-Cilj nam je da Bijelo Polje bude na mapi gradova u više od 200 zemalja u kojim će se plesom nadjačati nasilje nad ženama i pokazati da smo odlučni da stvorimo novu vrstu svijesti kojom će se nasilju pružiti otpor.

Sekretarka Čikić se zahvalila  svima koji su podržali i doprinijeli da se pruži otpor i izrazi  solidarnost sa žrtvama nasilja.

– Prije svega hvala ovim divnim djevojčicama, djevojkama i ženama kao i plesnim grupama koje danas plešu zajedno sa nama. Plesaće u isto vrijeme sa čitavim svijetom i pokidati lance, kako to poručuju stihovi pjesme koja prati kampanju s cilj da se svako nasilje nad ženama kazni, istakla je Čikić.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor