Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su juče rasvijetlili 19 krivičnih dijela teške krađe i podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivičnih prijave podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv jednog lica i lišili ga slobode zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Naime policijski službenici su, 10.05.2017. godine lišili slobode E.M. (37) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je u periodu jula 2016. godine do maja 2017. godine, izvršio 19 krivičnih djela teška krađa, počinjenih na štetu više pravnih i fizičkih lica na području Opštine Bijelo Polje.

Službenici CB Bijelo Polje su, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, izvršili pretres prostorija koje koristi E.M, i tom prilikom pronašli i oduzeli predmete koji potiču iz izvršenja krivičnih djela. Policijski službenici oduzeli su 5 LCD TV prijemnika, tri kamere, 3 mobilna telefona, novac i alat koji je osumnjičeni kako se sumnja koristio za izvršenje ovih krivičnih djela.

O događaju je obaviješten državni tužiilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji je naložio da se protiv ovog lica podnese poseban izvještaj kao dopuna krivičnih prijave podnijetih po nepoznatom počiniocu. E.M. je priveden državnom tužiocu koji je ovom licu odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do 72 sata, odnosno do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog osnovane sumnje da je počinio 19 krivičnih djela teška krađa.

sjevercg