Aktivisti NVO,,Euromost” i ribolovci iz Sportskog – ribolovnog društva,,Sinjavac” su danas pronašli, odakle se ispuštaju ogromne količine krvi, ipak se radi o kompaniji ,,Mesopromet – Franca“, što se vidi na snimcima koje smo prikazali uživo na fejsbuk stranici NVO,,Euromost”

Na snimcima se vide ogromne količine krvi ili crvene tečnosti koja se ispušta u Lim, kazao je ribočuvar iz Sportskog – ribolovnog društva,,Sinjavac“ Mehmed Hasanović, koji je bio prisutan na licu mjesta, kako navodi, ,,Pola sata od kako su stigli na licu mjesta se ispušta krv ili crvena tečnost“.

Prenosimo izjavu ribočuvara Mehmeda Hasanovića, sa lica mjesta :

Iz  ,,Euromost“-a su kazali, da su i o ovom slučaju obavijestili inspektora za vode Dragana Šekularca, koji je u telefonskom razgovoru kazao da to sada nije u njegovoj nadležnosti već veterinarskoj,  iako je obavijestio javnost da je zbog crvene tečnosti predao krivičnu prijavu, jer ne može da nadje lokaciju gdje se ispustila. Sada kada je lokacija pronadjena usmerava nas prema veterinarskoj inspekciji, kazali su u ,,Euromost“-u i pozvali veterinarskog inspektora u Bijelom Polju, da objasni javnosti Crne Gore šta je u njegovoj nadležnosti i šta je preduzeo prvi put, a šta drugi put i šta će preduzeti treći put.

Pozivamo direktora Uprave za inspekcijske poslove Aliju Košutu, da pozove sve inspektore na odgovornost, jer sumnjamo da neko u ovom slučaju nekoga štiti, zbog čega i iz kojeg razloga ne znamo, ali se nadamo se da će nam to kazati direktor Uprave za inspekcijske poslove.

Ako ne može da naloži svojim inspektorima da rade svoj posao, pozivamo ga da odmah podnese ostavku na mjestu direktora za inspekcijske poslove i da to mjesto preuzme neko ko može.

   Na kraju su iz ,,Euromost“-a potvrdili, da će  zajedno sa Sportskim – ribolovnim društvom,,Sinjavac“ nastaviti sa aktivnostima otkrivanja svih onih koji uništavaju Lim, kazali su iz ove organizacije.