Bosanski mediji su ovih dana uveliko pisali kako se desio Medjunarodni skandal u Crnu Goru na MOSI igre u Pljevljima.,,Međunarodni skandal dogodio se ovih dana na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama, takmičenju koje je tradicija bivše Jugoslavije i koje je postalo međunarodno njenim raspadom.

Naime, na ovogodišnjim, 54. izdanju takmičenja koje se održavalo u Pljevljima, predstavnici pojedinih opština pokušali su predstaviti Republiku Srpsku kao državu, a u toj namjeri osujetio ih je novinar Almir Mehonić, svojim reagovanjem.

MOSI igre se ove godine održavaju u Pljevljima, međutim i ove godine jedan od entiteta u BiH, odnosno, RS se predstavlja kao država. Ovo nije prvi put jer rukovodstvo MOSI-ja konstantno radi na omalovažavanju BiH i njene cjelovitosti”, napisao je Mehonić na svom Facebook profilu.

Nakon toga, na njegovu reakciju organizatori MOSI igara pokušali su objasniti kako je riječ o zastavi Srbije bez grba, no ubrzo je zastava RS-a sklonjena, čime je ispoštovano učešće BiH.

Na ovogodišnjem izdanju MOSI igara BiH su predstavljale opštine Goražde, Višegrad, Kalinovik, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Sokolac, Foča i Čajniče.

Izvor:radiosarajevo.ba