Biće vruće i žestoko u Lionu

Kolašin je poželio srećan put košarkašima Crne Gore, najteži dio priprema je iza momaka Zvezdana Mitrovića, a već večeras naša selekcija imaće prvu pravu provjeru na pripremama za Mundobasket.

Bojan Dubljević i drugovi otputovali su juče u Lion, gdje ih večeras u domu Asvela i našeg selektora očekuje spektakularna atmosfera i pripremna utakmica protiv Francuske. Meč u dvorani francuskog prvaka počinje u 20.30h.

“Biće vruće”, uz osmijeh je Mitrović pred jučerašnji put otkrio kakvu atmosferu očekuje na mjestu gdje je prije nešto manje od dva mjeseca slavio šampionsku krunu.

Uigravanje, skrivanje karata

Naši momci do sada su imali samo jedan test meč protiv Asvela u Kolašinu, koji su lagano dobili. Šta očekivati od utakmica u Francuskoj, gdje će Crna Gora osim sa domaćimom snage odmjeriti i sa Argentinom i Brazilom.

“Nemam neka očekivanja, za mene je jako važno da ovih 14 momaka dobije šansu, dodao je Mitrović. “Rotiraćemo sastav i dobiti određenu sliku pred nastavak. Naravno, uigravanje je pod broj jedan da vidimo u kakvom smo stanju”.

Francuska je jedna od najjačih svjetskih selekcija, Argentina uvijek neugodna, dok će Brazil biti rival i na Svjetskom prvenstvu u Kini.

“Možda su ove utakmice prejake za ovaj dio, nakon napornih priprema tokom kojih se više radilo na fizičkoj pripremi”, istakao je selektor Crne Gore. “Ove tri jake utakmice će nam dati jasniju sliku pred put u Kinu”.

Šta treba promijeniti u odnosu na kvalifikacije za Mundobasket?

“Uigravanje u oba pravca, to je najvažnije. Sastav je izmijenjen u odnosu na kvalifikacione prozore, a i tokom njih smo ih mijenjali. Sigurno na ovom turniru nećemo otvoriti sve karte.”

O Francuzima, Vučeviću…

Koliko će biti teško večeras protiv izabranika Vensana Kolea?

“Biće žestoko. Francuzi su već odigrali par utakmica, jedni su od favorita. Normalno je da će odigrati maksimalno snažno”, rekao je Mitrović.

NBA All star centar Nikola Vučević nije mogao da igra u kvalifikacijama, a zbog obaveza u Orlandu saigračima se
pridružio nešto kasnije.

“Skoro na svim akcijama je bio prisutan, osim u kvalifikacijama. U dobrim je odnosima sa svim igračima, iskusan je, a o njegovom kvalitetu izlišno je pričati. Ulazimo u to uigravanje i sa njim”, objasnio je Mitrović.

Vrijeme je i za skeniranje rivala u grupi na Mundobasketu Grčke, Brazila i Novog Zelanda.

“Krenućemo od Liona sa analizama. Stižu nove informacije svakim danima, biće ih dosta. Imaćemo vremena da sve složimo i spremno dočekamo početak Svjetskog prvenstva”, zaključio je Mitrović.

Nakon utakmica u Lionu naša ekspidicija vraća se u Podgoricu 18. avgusta, a na put u Kinu krenuće dva dana kasnije. Prije Mundobasketa u toj zemlji odigraće i posljednje pripremne utakmice protiv Irana, Nigerije i Poljske.

Izvor: CDM