Bez golova u Podgorici, Crna Gora i dalje bez pobjede u kvalifikacijama

Fudbaleri Crne Gore su i nakon šestog kvalifikacionog meča za EURO 2020. bez pobjede u grupi A – “hrabri sokoli” su večeras u Podgorici igrali bez golova sa selekcijom Bugarske.

Izabranici Faruka Hadžibegića upisali su treći remi, kao i tim Krasimira Balakova, tako da će ove dvije reprezentacije u preostala dva kola voditi borbu za izbjegavanje posljednje pozicije.

Selektor našeg nacionalnog tima iznenadio je sa sastavom, Fatos Bećiraj bio je usamljen u špicu, a pomoć je trebalo da stiže od Seada Hakšabanovića, Vladimira Jovovića i Aleksandra Boljevića.

U prvom poluvremenu Bugari su bili nadomoćniji, konkretniji – Crna Gora bez jasne ideje kako da napadne rivale. Gosti su stvorili dvije ozbilje šanse u prvih 45. minuta, ali srećom mreža Danijela Petkovića ostala je netaknuta.

Posljednja linija je u 39. minutu ostala bez Stefana Savića, koji je zbog povrede morao da izađe iz igre. Hadžibegić je uveo Nebojšu Kosovića, Dušana Lagatora vratio na mjesto štopera, ali taktički se ništa drastičnije nije promijenilo.

Ipak, u drugom poluvremenu vidjeli smo odvažniji pristup Crne Gore, ali i samo jednu pravu priliku. U šansi je bio Jovović, ali je golman Bugara uspio da interveniše.

Završilo je bez golova, a na kraju i uz zvižduke oko 4000 navijača na stadionu pod Goricom.

Crna Gora kvalifikacije nastavlja za tri dana, gostovanjem Kosovu u Prištini.

Izvor: CDM