Četrdesetak mještana Mjesne zajednice Pešca održalo je juče protestno okupljanje upozorivši tako nadležne u Opštini Berane da su njihova domaćinstva zaobiđena u realizaciji projekta postavljanja kanalizacione mreže,prenio je portal espona. Kako su istakli, oni su o problemu informisali lokalnu upravu ali sa te adrese nije bilo reakcije, te su odlučili da preduzmu radikalnije mjere. Na predlog Sava Vučetića, oni su radikalizaciju odložili do ponedjeljka.

foto:portal espona

Kako je saopštio Branislav Jokić – predsjednik MZ Pešca, protest su organizovali mještani jedne kompletne ulice u Pešcima čija domaćinstva, po projektu, neće biti prikopčana na kanalizacionu mrežu. On je istakao, da su ga okupljeni mještani pozvali da prisustvuje njihovom okupljanju, što je i učinio.

„O problemu prikopčavanja na kanalizacionu mrežu domaćinstava ovog dijela Mjesne zajednice Pešca smo tokom aprila usmenim i pisanim putem upoznali Službu menadžera, ali od strane rukovodstva lokalne uprave, za sad, nije bilo nikakve reakcije. Kako se radovi na postavljanju kanalizacione mreže u Pešcima nastavljaju, a pomenuta domaćinstva, kako smatraju vlasnici porodičnih objekata u tom dijelu naselja, neće biti prikopčana na kanalizaciju, odlučili su se na protest. Na njihov poziv, kao predsjednik MZ prisustvovao sam njihovom okupljanju, tokom kojeg je bilo razgovora šta da rade dalje. Između ostalog, bilo je i predloga da se izvođaču radova zabrane radovi na području Pešaca, sve dok se ne riješi problem i domaćinstava koja projektom nijesu obuhvaćena, ali se, na kraju, ipak i na sreću, odustalo od toga“, saopštio je Jokić.

On je naglasio da su okupljeni mještani Pešaca pokušali da stupe u kontakt sa Darkom Stojanovićem– menadžerom Opštine i Mirom Vešovićem– direktorom Agencije za izgradnju i razvoj Berana, ali, kako su upoznati, oni su bili službeno odsutni, pa su obavili razgovor sa Savom Vučetićem – direktorom Komunalnog preduzeća.

„Jedan od mještana je o problemu i okupljanju građana informisao gospodina Sava Vučetića, koji je predložio da se bilo kakav protest odloži do ponedjeljka, a da se tada organizuje zajednički sastanak mještana, izvođača radova i rukovodstva Opštine. Njegov predlog sam podržao i  ja, kao i većina prisutnih, pa se nadam da će rukovodstvo Opštine razumjeti probleme nezadovoljnih građana i da će ispraviti grešku koja je, projektom, pričinjena prema njima“, zaključio je Jokić.

 

Izvor:portal espona