Povodom optužbe Svetoslava Perišića predsjednika demokratske stranke pravde(DSP) da mu je prijetio potpredsjednik DEMOKRATA Dženan Kolić  i da ga je vrijedjao na nacionalnoj osnovi i  da je o ovom dogadjaju  obavijestio i predsjednika Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića,oglasio se povodom ovog slučaja za Portal sjevercg i Aleksa Bećić, čiji odgovor objavljujemo u cjelosti

Napadi na mog prijatelja i kolegu Dženana Kolića, a time i napadi  na mene i sve Demokrate, su toliko jeftini i providni, da moja značajnija reakcija apsolutno nije potrebna, jer davati na značaju i trošiti energiju na pomenuto zaista je izlišno. Prosto zato što nema tog dobronamjernog čovjeka, koji je makar i jedan dan u životu upoznao našeg Dženana, koji neće posvjedočiti da je on oličenje zajedništva, sloge, međuvjerskog i međunacionalnog sklada, širenja ljubavi i pozitivne energije. Zato i pripada Demokrata, zato je našao sebe u Programu “Pobjede, a ne podjele”, zato sam ga i predložio za potpredsjednika i poslanika Demokratske Crne Gore. Kako tada, tako i danas, nemam dileme da sam donio ispravnu odluku.

Svakako da su brojni napadi upereni prema Demokratama u prethodnom periodu sa raznih strana političke pozornice, posledica činjenice da rapidno rastemo i da se ideja “Pobjede, a ne podjele” nezaustavljivo širi Crnom Gorom. Nervoza je veća jer vide da nam se podrška ne razlikuje od grada do grada, već da je evidentno da je taj talas nade, iskrenosti, pomirenja i vjere zapljusnuo sve gradova i sva sela širom naše otadžbine. Boli ih što je podrška ista u Herceg Novom, Mojkovcu, ali i Cetinju, Bijelom Polju i Rožajama. Boli ih što smo ujedinili nezadovoljnu Crnu Goru, boli ih što kod nas isto zvuči i Aleksa, i Dženan, i Štjefan.

Boli ih što ne mogu više da dijele i svađaju, odnosno kradu i otimaju. Boli ih što je prošlo vrijeme trgovine nacionalnim i vjerskim osjećanjima. Boli ih što smo formirali sjajan odbor u Rožajama. Boli ih što profesionalni trgovci nacionalnim i vjerskim osjećanjima ne vrijede više ništa na tržištu. Prozreli su ih mladi ljudi, prozreli su ih građani, zato su im napadi uzaludni. Nikada više nećemo dozvoliti da  bilo ko uđe u to zlo kolo širenja mržnje i razdora. Mi igramo kolo zajedništva, komšijske sloge i ljubavi, ekonomske i moralne obnove Crne Gore.

Zato smo pobijedili u brojnim opštinama koja su bil najveće uporište DPS-a i kriminalnih struktura, zato ćemo nastaviti taj niz pobjeda i na sjeveru Crne Gore. Nema progresivne i stabilne vlasti  bez Demokrata kao ključnog nosioca i dominantnog faktora. Dosta je i Bijelom Polju i Rožajama, ali i brojnim drugim gradovima, igranja sa političkim eksperimentima i lažnim obećanjima. Povjerenje imamo, ono raste svakim danom, spremni smo da ga opavdamo i preuzmemo odgovornost. Jake Demokrate-jaka građanska, ekonomski stabilna i pravno uređena Crna Gora.