Predsjednik partije Demokratska Crna Gora Aleksa Bečić čestitao je građanima Berana i Plava Dan opštine, uz poruku da treba zaustaviti iseljavanje stanovništva sa sjevera.

“Berane, koje posjeduje bogatu istoriju stvaranu vjekovima, ali i neprocjenjiva prirodna bogatstva, može i mora pokrenuti svoju privredu koja bi za rezultat imala bolji i kvalitetniji život građana. Razvoj poljoprivrede, podsticanje izuzetno bogatih potencijala za razvoj turizma, posebno zimskog i planinskog, bogastvo šumskog fonda, samo su neki od potencijala čija bi valorizacija doprinijela razvoju Opštine Berane i zaustavila iseljavanje u potrazi za egzistencijom”, piše u saopštenju.

Demokrate su, kako tvrdi Bečić, svojim Programom zacrtale ravnomjerni regionalni razvoj kao jedan od prioriteta, jer, kako dodaje, naš sjever ima izuzetne privredne i prirodne resurse, čija bi pravilna upotreba bila uslov ekonomskog oporavka i napretka cijele Crne Gore.

“Plav, kao grad koji obiluje prirodnim ljepotama i izvanrednim mogućnostima za razvoj turizma, uz tradicionalne kulturne manifestacije, već ima sve preduslove da postane značajan turistički centar sjevera Crne Gore. Da bi stanovnici opštine Plav imali prosperitetnu budućnost i da bi imali razlog da ostanu u svom gradu, potrebno je odnositi se domaćinski prema značajnim prirodnim resursima koje Plav posjeduje, jer jedino pošteno i svrsishodno upravljanje resursima plavske opštine može dovesti do ekonomsko-socijalnog napretka”, navodi se u saopštenju.

“Dan kada se u Plavu proslavlja tolerancija i solidarnost građanki i građana Plava koji su zaslužni za očuvanje višedecenijskog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, treba da nam bude podstrek da zajedno radimo još više i snažnije na zajedničkim pobjedama, kako bismo od Plava napravili grad u kojem se dobro živi i iz kojeg se ne odlazi”, zaključuje se u saopštenju.