Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, objavio je na svom Fejsbuk profilu da je policija dolazila da mu uruči poziv da jutros dođe u policijske prostorije zbog protesta koji je u subotu organizovao u Zeti.

Evo čujem da je sinoć dolazio policajac kod mojih starih roditelja, sa željom da, kako im reče, meni uruči poziv da jutros rano dođem kod izvjesnog inspektora, zbog protestnog skupa koji je održan u Zeti. Prvo, ne dolazi se u kasne sate sa pozivima kod normalnog i poštenog svijeta koji nikom ništa ne duguje. Drugo, zamislite zovu mene kao predsjednika partije zbog mirnog, građanskog skupa, na kojem protestujemo protiv kriminala, bezakonja i nemorala, a ne zovu predsjednika DPS-a zato što njegov drug objavi snimak gdje tvrdi da je, po dogovoru sa njim, poslao 100 000 za kampanju DPS-a, što je dio milionskih suma koje je, kako tvrdi, davao istima”, stoji u objavi na Bečićevom Fesjbuk nalogu.

Njega, kako je kazao, “ekspresno traže po noći”, dok Slavoljuba Stijepovića saslušavaju poslije nedjelju dana, “iako ga optužuju da je član kriminalne organizacije.”

Mene ekspresno traže po noći i zovu da hitno dođem zbog toga što mirno protestujemo sa građanima protiv urušavanja prava i pravde, a Miga Stijepovića saslušavaju posle nedjelju dana, iako ga optužuju da je član kriminalne organizacije. Pobuniti se protiv ovakvog sistema je zaista pitanje morala. Zato mirno, dostojanstveno, građanski, idemo još jače, još odlučnije, u nove akcije, u nove proteste, do konačne pobjede,” objavio je Bečić na društvenoj mreži.

izvor: standard.co.me