U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima Nikšića čestitam 18. septembar, Dan opštine Nikšić, poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

“Nekadašnji industrijski gigant, veliki univerzitetski centar, grad radnika, studenata, umjetnika, sportista, naučnika, i u savremenom trenutku bi mogao imati isti takav imidž, ako bi se njime upravljalo na način koji ne bi uključivao pustošenje njegovih resursa u cilju punjenja privatnih džepova.

Nažalost, Nikšić je grad koji danas, u nemogućnosti da u njemu vide bilo kakvu perspektivu, omladina napušta. Ni broj mladih ljudi koji u Nikšić dolaze da bi u njemu studirali nije koliki je bio nekad, a o radnicima da i ne govorimo.

Želim da Nikšićanke i Nikšićani u praznik svoga grada ipak uđu sa izvjesnim optimizmom, kako to i priliči takvim datumima, i izražavam uvjerenje da će stanovništvo grada pod Trebjesom svojim idejama i svojim radom učiniti da se Nikšić vrati na put razvoja sa kojeg ga skrenula aktuelna crnogorska vlast na čelu sa, nažalost, upravo jednim Nikšićaninom”, naveo je Bečić.