Bečić: Mnogo dobrih vijesti čeka majke, penzionere…

Predsjednik Skupštine je istakao da je rijetkost da svi poslanici postignu stoprocentnu saglasnost o usvajaju Deklaracije u kojoj je pohvaljeno jačanje kontrolne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da su preporuke Deklaracije POSP-a koje je danas usvojio Parlamentarni odbor EU i Crne Gore da se u crnogorskom parlamentu razmotre zaostale zakonodavne inicijative, koje čekaju na parlamentarnu raspravu, i da se da prioritet predlozima zakona koji se odnose na agendu reformi u vezi sa Evropskom unijom.

Istakao je da će, saglasno ovoj preporuci, zakazati sjednicu sredinom decembra na čijem dnevnom redu će se naći više desetina zakona koji su u skupštinskoj proceduri.

Bečić je na konferenciji za novinare u Skupštini nakon sjednice Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruzivanje (POSP), kazao da će plenum razmotriti i one predloge zakona koje je potrebno usvojiti zbog usklađivanja sa EU direktivama i sa drugim standardima evropskih institucija.

“Vjerujem da će se nakon sjednice kolegijuma i saziva za sjednicu koji ću uputiti poslanicima, naći i budžet za narednu godinu, svi prateći zakoni koji prate budžet, značajan dio predloga zakona koji su podnijeli poslanici, a koji će nam omogućiti da, vjerujem, nakon rasprave i usvajanja u Skupštini, imamo pozitivne vijesti u susret Novoj godini za crnogorske građane kada govorimo o obeštećenju majki -korisnica naknade sa troje i više djece, uvođenju dječjeg dodatka za djecu do 18 godina i kada govorimo o povećanju minimalne zarade, povećanju plata zdravstvenim radnicima i drugim zaposlenima u sistemu…”, kazao je Bečić.

Istakao je da će razmatrati predloge zakona koji se odnose na stvaranje povoljnijih uslova za odlazak u penziju ranjivih kategorija.

„Mnogo dobrih vijesti čeka majke, penzionere, djecu, radnike i druge kategorije našeg društva…“, rekao je Bečić.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE