Primarna misija Džudo saveza bila je, sada je i u budućnosti će biti bavljenje džudoom i stvaranje novih balkanskih, evropskih i svjetskih šampiona, poručio je predsjednik te asocijacije Dragomir Bečanović.

“To je ono što najbolje radimo, po čemu smo prepoznati i na šta smo ponosni”, kazao je Bečanović.

On je, u reagovanju na zahtjev šest klubova da podnese ostavku, kazao da Savez nije bio i neće biti mjesto za bilo čije privatne interese, posebno ne za ono što je nesvojstveno džudo sportu.

“Posebno mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da džudo sport u Crnoj Gori nije vlasništvo bilo kog pojedinca. To je dostignuće i uspjeh cijele džudo porodice koja broji 20 klubova i preko 1.550 registrovanih džudista. To je uspjeh svih nas”, kazao je Bečanović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je zahtjev klubova ocijenio kao izolovani pokušaj ostvarivanja nekih ličnih ambicija i nekih privatnih interesa.

“Džudo sport u Crnoj Gori je jači od toga i ima sve potrebne kapacitete da se suoči sa svim izazovima u skladu sa Zakonom o sportu, Statutom Džudo saveza Crne Gore i zakonskom regulativom koja prati ovu oblast. Savez nije bio i neće biti mjesto za bilo čije privatne interese, posebno ne za ono što je nesvojstveno džudo sportu, a što ovih dana, nažalost, demonstriraju neodgovorni pojedinci”, kazao je Bečanović.

Izvor:Portalanalitika