Pari Sen Žermen i Barselona nikako se ne vole. Ma koliko miliona uložili, Sveci nekako uvijek udare u zid kad nalete na Blaugranu. A onda se Naser al Kelaifi osvetio uzevši Barsi Nejmara. Ovog ljeta htio je i Ivana Rakitića. Nije uspio. Barselona je odbila ponudu, a mediji su tada pisali da će zauzvrat Rakitića nagraditi novim, unosnijim ugovorom.

Dani su prolazili i – ništa. Onda se i sam Rakitić oglasio u intervjuu za katalonski Sport i zatražio povišicu. Međutim…

“Ove sezone nećemo moći da ispunimo Rakitićev zahtjev. Sljedeće sezone ćemo procjenjivati. Zavisiće od prihoda”, rekao je predsjednik Đozep Marija Bartomeu u intervjuu za Onda Sero.

Rakitić neće biti zadovoljan, navodno su mu obećavali nagradu za vjernost. A možda samo nisu željeli da prodaju Pari Sen Žermenu. Bartomeu nije zaboravio slučaj Nejmar. I u odvojenom intervjuu za Gazetu delo Sport nije propustio intervju vlasnika Svetaca Nasera al Kelaifija, koji je rekao da mu smeta što se Real sada raspituje za Nejmara, jer bi klubovi morali da se poštuju.

Ali da li je PSŽ tako poštovao Barselonu?

“Prije nego što se požale, trebalo bi malo da razmisle i vide da li su oni sami kao postupali u nekim ranijim vremenima? Sumnjam da je Pari Sen Žermen aktivirao Nejmarovu klauzulu, a da prethodno nije načuo šta on misli o svemu tome. Kakvi licemjeri. Fifa bi morala da razmisli o tome, da promijeni pravila. Mi u Španiji smo hendikepirani jer moramo da u ugovorima imamo otkupne klauzule. Drugi klubovi onda znaju cijene naših igrača i pregovaraju s njima bez našeg znanja. Fifa mora da interveniše”.

Još jedna stvar smeta Barsinom predsjedniku, a to su sve češći napadi drugih klubova na omladinsku školu katalonskog kluba. Ima poruku za sve klince koji prerano bježe iz La Masije.

“Napravio sam spisak od 21 igrača koji su nas od 2003. godine napustili prije no što su proslavili 16. rođendan. Došao sam do zaključka da su uspjeli samo Sesk Fabregas, Đerar Pike i Ektor Beljerin. Samo oni redovno igraju za velike klubove. A i Pike i Fabregas su se vratili kod nas. Tijago Alkantara je već bio profesionalac kad je otišao”.

Izvor: AntenaM